Törende konuşan DEKAD Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Fatih Turanalp, kongrenin hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, “Din eğitimi alanında çalışan akademisyenlerimizin, lisansüstü düzeydeki öğrencilerimizin geniş katılımıyla gerçekleştirilen bu kongrede, katılımcılarımızın portföyündeki çalışmaları görme fırsatını elde edeceğimiz için heyecanlı ve mutluyuz” dedi.
Türkiye İmam Hatipliler Vakfı Genel Başkanı Ecevit Öksüz, TİMAV olarak bu tür organizasyonlarda paydaş olmaktan onur duyduklarını ifade ederek, vakfın çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Öksüz, kongrede emeği geçen ve kongreye katılım sağlayan herkese teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Dr. Yusuf Akbaş ise, Türkiye’de din öğretimi alanında; 45 bin din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni ve 10 bin meslek dersi öğretmeninin görev yaptığını belirterek, 21. yüzyıl öğrencilerini yakalamak için çalışmalar başlattıklarını ve çalışmanın sonuçlarını yakın zamanda gerekli mercilerle paylaşacaklarını kaydetti.
NEÜ Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi’nin 60. yıl etkinlikleri kapsamında böyle bir programa ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karapınar, kongre boyunca, 28 oturumda 106 bildiri sunulacağının bilgisini verdi. Kongrenin din öğretimi alanına önemli katkılar sunacağını aktaran Prof. Dr. Karapınar, etkinliğin verimli geçmesini temenni ederek sözlerini sonlandırdı.
Türkiye’de din eğitimi alanında takdire şayan çalışmaların yürütüldüğünü vurgulayan NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhiddin Okumuşlar, “Kongremizde bildiri yayınlanmasının yanında bilimsel yayıncılık konusunda da eğitim düzenlemek istedik. Bilimsel yayıncılık gün geçtikçe değişiyor ve gelişiyor. Bununla ilgili üniversite olarak bizler de çalışmalar yapıyoruz. Kongremizde de, değerli katılımcılarımızla bilimsel yayıncılık alanındaki gelişmelerle ilgili bilgileri paylaşacağız” şeklinde konuştu. Prof. Dr. Okumuşlar, kongrede emeği geçenlere teşekkür ederek programın hayırlara vesile olmasını temenni etti.
Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Cemal Tosun, “Din Eğitimi Biliminin Temellendirilmesi Problemleri Üzerine” başlıklı açılış konferansını gerçekleştirdi.
Kongre; oturumlar, bilimsel yayıncılık eğitimi, ana bilim dalı koordinasyon toplantısı ve kapanış oturumu ile sona erdi.
Kaynak:
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.