DOLAR : 42,89₺
EURO : 50,19₺
STERLİN : 57,44₺
GRAM : 6.043,20₺
ÇEYREK : 9.929,99₺
CUMHURİYET : 39.400,24₺
Eğitim

3600 ek gösterge ile emekli maaşları ve ikramiyeler artacak

Eklenme: 02.06.2022 - 10:54

Kamu çalışanlarını ilgilendiren ve bazı mesleklerde maaş, emekli maaşı ve emekli ikramiyelerini yükseltecek 3600 ek göstergede son aşamaya gelindi.

3600 ek gösterge ile emekli maaşları ve ikramiyeler artacak
Reklam alanı
Memurların derecesini artırarak aldıkları maaşı, emekli olduklarında aldıkları ikramiyeyi ve maaşlarını etkileyen bir düzenleme olan 3600 ek göstergede, uzun çalışmalar artık sonuca varmak üzere.

Çalışmada gelinen son aşama için ilk olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "3600 ek gösterge kapsamı belirlendi." açıklamasında bulundu.

Ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, kamu çalışanlarının refahını artırmak için gerekli bütçe çalışmasını bitirdiği açıklandı.

Bugün de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulan 3600 ek göstergenin son şekline karar verilecek ve Meclis'e gönderilecek.

Alınan kararın ise, bu yıl sonunda uygulamaya geçmesi bekleniyor.

Ek göstergenin kapsayacağı meslekler
Ek gösterge 3600 kamu çalışanlarını içeriyor. Polis, hemşire, din görevlileri ve öğretmenleri kapsıyor. Memur maaşlarına, emekli maaşlarına ve en fazla da emekli ikramiyelerine yansıyacak.

Ek gösterge verilecek hemşire, polis, din görevlisi ve öğrentmenlik gibi meslekler tüm ülke genelinde yaşadıkları zorlu çalışma şartları nedeni ile belirlendi. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulan çalışmada, farklı kamu personellerinin de kapsama alınması söz konusu.

Ek gösterge maaşları nasıl etkileyecek
Göstergenin maaşa yansıması çalışılan yıl, eğitim durumu, çocuk sayısı ve derece gibi farklı kriterleri kapsayacak. Özellikle 30 yıl boyunca meslekte kalan memurlar için yapılan hesaplama işe şöyle:

Bir öğretmen şu anda 5 bin 592 lira emekli maaşı, 201 bin 637 bin lira ikramiye alırken ek gösterge sonrasında 6 bin 826 lira emekli aylığı, 246 bin 136 lira ikramiye alacak. Ek gösterge sonrasında emekli aylığı farkı 1.234 lira ve ikramiye farkı 44 bin 499 lira olacak.

Bir polis şu anda 5 bin 592 lira emekli maaşı, 201 bin 637 bin lira ikramiye alırken ek gösterge sonrasında 6 bin 826 lira emekli aylığı, 246 bin 136 lira ikramiye alacak. Ek gösterge sonrasında emekli aylığı farkı 1.234 lira ve ikramiye farkı 44 bin 499 lira olacak.

Bir hemşire şu anda 5 bin 453 lira emekli maaşı, 195 bin 936 bin lira ikramiye alırken ek gösterge sonrasında 6 bin 826 lira emekli aylığı, 246 bin 136 lira ikramiye alacak. Ek gösterge sonrasında emekli aylığı farkı 1.391 lira ve ikramiye farkı 50 bin 200 lira olacak.

Bir din görevlisi şu anda 5 bin 592 lira emekli maaşı, 201 bin 637 bin lira ikramiye alırken ek gösterge sonrasında 6 bin 826 lira emekli aylığı, 246 bin 136 lira ikramiye alacak. Ek gösterge sonrasında emekli aylığı farkı 1.234 lira ve ikramiye farkı 44 bin 499 lira olacak.

Ek gösterge nedir
Ek gösterge, kamu görevlilerinin çalışırken maaşlarını, emekli olduklarında ikramiye ve aylıklarını belirleyen en önemli kalemlerden biri olarak tanımlanıyor.

Ek gösterge daha çok emekli ikramiyelerine yansıyor
Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor. Ek gösterge yükseldikçe emekli aylığı ve emekli ikramiyesi rakamı da yükseliyor. Ek göstergenin, çıkış tarihinden önceki emekli ikramiyelerine geriye dönük yansıması gündemde değil. 

Kaynak:

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 3
❤️ 2
😊 5
😡 21
👎 13
😂 1
😢 1
😲 1
Toplam 47 tepki

Yorumlar

  • Duroo 1293 gün önce

    54 bin evim madurunun parasına el koydunuz daha bi haber yok önce bunları bir çözün siz

  • Orhan 1295 gün önce

    Ulan sanki bu ülkede sadece DEVLET MEMURLARI, İŞÇİLERİ, EMEKLİLERİ yaşıyor.

  • Ali 1296 gün önce

    Belirli kamu personeline verip diğerlerine verilmesse hak hukuk adaletten uzak bir uygulama olur.

  • Muhammed 1296 gün önce

    Allah aşkına enflasyon almış başını gitmiş, Türk liramız pul olmuş. Rabbim sen bizlere yardım et!..

  • Imamseverler 1296 gün önce

    Kamu da sık sık dogu batı tayin görenler alsın,tamam.Ama dogu görevine sark a gitmeyen imamlar neden alıyor?Mantığı ne?

  • Esnaflar 1296 gün önce

    Bırakın 3600 ü de.Hayat pahalilığına çözüm bulun.......

  • şevket 1296 gün önce

    EYT SORUNUNU ÇÖZÜN SİZ ÖNCE

  • Mehmet 1296 gün önce

    Her kesim yararlanmali,yoksa haksızlık olur,bunun hesabı mahşerde sorulur.

  • ÖMER 1296 gün önce

    YA HEP İMAM ÖĞRETMEN POLİS VE HEMŞİRE DENİLİYOR BU ÜLKEDE KAMUYA BUNLARDAN BAŞKA HİZMET EDEN YOKMUDA AYRICALIK YAPILIYOR BU AYRICALIK ANAYASAYA VE EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRI BU ANAYASA MAHKEMESİNDEN DÖNER ELBET

    • ömer 1295 gün önce

      Ben kamu görevlisi değilim.adaletli davranılmasından yanayım.

    • ... 1296 gün önce

      İstifa edip kendi işini yapabilirsin. Zorla kamuda çalıştıran yok sizi.

  • Hamdi 1296 gün önce

    Eyt nolacak?

Yorum Yap