Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

10. Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi, NEÜ ev sahipliğinde başladı

Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin (NEÜ) ev sahipliği yaptığı, Konya Büyükşehir Belediyesinin katkı sunduğu, İlmi Etüdler Derneği’nin (İLEM) yürütücülüğünde düzenlenen “10. Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi”, Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Kongre Merkezi’ndeki törenle başladı.

10. Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi, NEÜ ev sahipliğinde başladı
Açılış programında konuşan Kongre Düzenleme Kurulu Eşbaşkanı Talha Erdoğmuş, “Başlangıcından itibaren binlerce akademisyenin çalışmalarıyla katkı verdikleri Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi’nin, Türkiye’nin saygın sosyal bilimler kongreleri arasında anıldığını görmekten memnuniyet duyuyoruz” diyerek, kongrede emeği geçenlere teşekkür etti.
Kongrenin düzenlenmesine katkı sunan herkese teşekkür eden Kongre Düzenleme Kurulu Eşbaşkanı, NEÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Çemrek, Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresinin onuncusunu, Konya’da Necmettin Erbakan Üniversitesinde düzenlemekten dolayı mutlu olduğunu ifade etti.  

İLEM Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Abdülkadir Macit, derneğin çalışmaların bahsederek, “Uluslararasılaşma vizyonu çerçevesinde Summer School çalışmasıyla uluslararası arenadaki öğrenci ve akademisyenlerle bir araya geldik. Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi de ülkemizdeki lisansüstü düzeydeki arkadaşlarımızla bir araya geldiğimiz, özgün akademik üretim ortaya koymak istediğimiz, ortak bir perspektif geliştirmek istediğimiz bir çalışma” dedi. 
İlim Kültür Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş, lisansüstü çalışmaların çok kıymetli olduğunu belirterek, “Kariyerimiz, mesleki hayatımız için lisansüstü çalışma dönemi çok değerli bir dönem. Bu dönemi iyi değerlendirmek gerekiyor. Bu tür kongreleri, lisansüstü öğrenciler ve hocaların bir araya geldiği çok değerli bir zemin olarak görüyorum ve bu zeminin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkürlerimi iletiyorum” şeklinde konuştu. 
NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Doğan da, lisansüstü dönem içerisinde öğrencilerin kendilerine yapılan yönlendirmeleri değerlendirerek ve çok çalışarak başarıyı yakalayabileceklerini belirtti. Prof. Dr. Doğan, “Lisansüstü eğitimde en önemli husus kanaatimce, literatür taramadır. Doğru bilgiye, doğru şekilde, en hızlı şekilde ulaşmaktır literatür taraması… Literatür taraması hakkıyla yapılırsa sonuçlar çok daha kaliteli olacaktır. Bu kongre de inşallah, Türkiye’deki lisansüstü eğitim çalışmalarındaki kaliteyi arttıran çalışmalardan biri olacaktır. Böyle bir programa ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyor, emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı. 

Organizasyona ev sahipliği yapmak ve organizasyonun bir parçası olmaktan mutlu olduklarını söyleyen NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhiddin Okumuşlar, “Başlangıcından itibaren takip ettiğim, var oluşuna gönülden destek verdiğimiz bir organizasyon… Bu, her üniversitenin yapması gereken bir faaliyet. İLEM’in de bunu gerçekleştirmesi çok önemli. İnşallah önümüzdeki yıllarda İLEM ile üniversiteler arasındaki iş birliği artar ve bu tür faaliyetler gelişerek devam eder” dedi. Prof. Dr. Okumuşlar konuşmasının devamında, NEÜ’nün akademik çalışmaları destekleyen faaliyetlerini anlattı.

Açılış konuşmalarının ardından hediye takdimiyle birlikte açılış paneline geçildi. NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhiddin Okumuşlar’ın moderatörlüğünü yaptığı panelde, Doç. Dr. Alim Arlı;  “Üniversite’de Araştırmacıların Eğitimi ve Akademik Nitelikler”, Doç. Dr. Bekir S. Gür; “Türkiye’de Lisansüstü Düzeyde İnsan, Bilgi ve Üretim Süreçleri”, Doç. Dr. Abdulkadir Macit ise, “İlmi Sivil Kuruluşlarda Akademik Üretim” konularında sunumlarını gerçekleştirdi.  Açılış paneli sonrasında kongre oturumlarla devam etti.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • RO
    Ramazan ozdamar
    2 yıl önce

    Bu üniversitenin rektörü yetersiz hemen değişmeli.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English