Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Zelenskiy: Rusya tarafından yapılan devlet terörizmidir

​Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, "Harkiv'e saldırılar, Rusya tarafından yapılan devlet terörizmidir" dedi.

Zelenskiy:  Rusya tarafından yapılan devlet terörizmidir
Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından Rusya'nın saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

Zelenskiy açıklamalarında Rusya'nın Harkiv'e olan saldırılarına da değindi ve "devlet terörü" dedi.

Kiev ve Harkiv’in şu anda Rusya için en önemli hedefler olduğuna dikkati çeken Zelenskiy, bu nedenle başkentin savunmasının devlet için birinci önceliğe sahip olduğunu dile getirdi.

Ukrayna’nın tüm şehirlerinin düşmanı durdurmak için her şeyi yapması gerektiğini vurgulayan Zelenskiy, “Eğer Kiev’i korursak, devleti koruruz. Bu ülkemizin kalbidir ve bu kalp atmaya devam etmelidir. Şehrin savunması için Kiev Şehir Ordusu’nun başına General Mikola Jernov’u atadım.” ifadelerini kullandı.

Zelenskiy, “Avrupa’nın en büyük meydanı, Özgürlük Meydanı. Düzinelerce kişi mağdur oldu. Özgürlüğün bedeli budur. Bu Ukrayna’daki insanların sabahının nasıl olduğunu gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

Zelenskiy, Gürcistan ve Kırgızistan büyükelçilerini çağırdıklarını da dile getirdi.

Harkiv'e roketli saldırı: Kamu binaları hedef alındı
Bu sabah saatlerinde Harkiv kentine Rusya tarafından roketli saldırı düzenlendi.

Kamu binalarının da bulunduğu alana araçlar trafikte seyrettiği sırada atılan bomba hem binalarda hem de araçlarda büyük hasara neden oldu.

Ukrayna Acil Durumlar Servisi tarafından saldırıda 1'i çocuk 6 sivilin yaralandığı açıklandı.

Harkiv Valisi Oleh Synyehubov ise kentin gece boyunca füze saldırısına uğradığını vurguladı.

Synyehubov, son 24 saatte patlamaların neden olduğu 24 yangını söndürdüklerini duyurdu.

"Rusya'nın barbarca saldırıları"
Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, Harkiv merkeze düzenlenen saldırıya ilişkin Twitter hesabından paylaşım yaptı. Paylaşımında, "Rusya'nın Harkiv'deki "barbarca" saldırılarının ardından tam uluslararası izolasyona alınması çağrısında bulundu." ifadelerini kullandı.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Danışmanı Podolyak, "Rusya, sivil kayıplarına ve paniğe sebep olmak için kent merkezlerini bombardımana tutuyor." açıklamasını yaptı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English