Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Uydu fuarı Satellıte 2021’e Türksat çıkarması

ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenecek olan dünyanın en büyük uydu fuarı Satellite 2021’e Türksat, Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) ve PROFEN firmaları ile birlikte çıkartma yapacak.

Uydu fuarı Satellıte 2021’e Türksat çıkarması
Bu yıl hizmete giren Türksat 5A başta olmak üzere dört aktif uydusunun desteği ile fuara katılacak olan Türksat, kendi üretimi olan HidrON ve TerrON Satcom On The Move (SOTM) antenleri ile fuarda boy gösterecek. PROFEN, Nspector serisi spektrum analizörleri, PTA serisi taşınabilir anten ve kaideli anten sistemleri gibi Ar-Ge ürünleri ile fuarda yer alırken, TUSAŞ ise GÖKTÜRK Yenileme Projesi ve Türkiye’nin ilk uzay ihracatı olan ARSAT-SG1 Uydu Projesiyle Satellite 2021’de projeler ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Dünyanın en büyük uydu üreticileri ve uydu operatörlerini bir araya getiren Satellite 2021 Fuarı 7-10 Eylül 2021 tarihleri arasında ABD’nin başkenti Washington’da düzenleniyor. Yaklaşık 1 trilyon ABD Doları büyüklüğe sahip sektörün en önemli oyuncularının bir araya geldiği fuarda Türkiye, uydu ve uydu sistemleri alanında TÜRKSAT, TUSAŞ ve PROFEN ile çıkartma yapacak.

Yerli ve milli uydular sergilenecek
Türksat, hareketli araçlar için denizde ve karada uydu aracılığıyla ekonomik, kesintisiz hizmet olanağı sağlayan ve Türksat tarafından üretimi yapılan SOTM antenleri olan HidrON ve TerrON ile fuarda yerini alacak. Satellite 2021’de Türksat ayrıca uydu haberleşmesi alanında yürüttüğü faaliyetlere yönelik tanıtımın yanı sıra, bu yıl hizmete giren beşinci nesil haberleşme uydusu Türksat 5A ve yine bu yıl sonunda uzaya gönderilmesi planlanan Türksat 5B ile yerli ürünlerine yönelik görüşmeler gerçekleştirecek. Program kapsamında Türksat, özellikle yerli ve milli olarak ürünleriyle hedef pazarlardaki etkinliğini artırmayı, yeni pazarlara açılarak, faaliyet alanlarında sahip olduğu birikimini yeni projelerle ülke sınırları dışına taşımayı planlıyor.

Fuarda PROFEN ayrıca IHA, füze ve benzeri platformlarda kullanılan Mobil Telemetri Yer İstasyonu, Nspector serisi Gerçek Zamanlı Spektrum Analizörü, PTA serisi taşınabilir anten sistemleri ve Profen Visionic, uydu teleport, telekom kontrol ve yönetim sistemleri ile de yer alacak.

Türkiye’nin uydu üreticisi TUSAŞ, uzay teknolojileri alanında hızla gelişen ürün ve kabiliyetlerini Satellite 2021’de uluslararası katılımcıların beğenisine sunacak. Etkinlikte TUSAŞ, ana yüklenicilik görevini yürüttüğü ve Türkiye’nin yüksek çözünürlüklü görüntüleme ihtiyacını milli ve yerli imkanlar ile karşılayacak GÖKTÜRK Yenileme Uydusuna ilave olarak, ülkemiz mühendisleri tarafından geliştirilen ve üretimine TUSAŞ Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezinde devam edilen TÜRKSAT 6A Uydusu ile yer alacak. TUSAŞ, iştiraki GSATCOM ile geliştirdiği yüksek veri çıkış kapasitesine sahip (HTS), tümüyle elektrikli yeni nesil haberleşme uydu ailesinin ilk satışı kapsamında uluslararası katılımcıları bilgilendirecek. Türkiye’nin uydu alanında ilk ihracatı olacak olan ARSAT-SG1 Uydu Projesi kapsamında, Arjantin Ulusal Telekomünikasyon şirketi ARSAT’ın Güney Amerika Kıtasındaki sivil haberleşme ihtiyaçları karşılanacak.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 5
  • 4
  • 0
  • 5
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English