Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

TRT World Forum 2021'de Asya'daki sanat piyasası ele alındı

ArtAsiaPacific Magazine Yayın Yardımcısı H.G. Masters: "Çin dünya sahnesine, en azından modern sanatlar sahnesine çıktı. Tabii ki bu da ekonomik yükselişiyle ve kültürel hareketlerle paralel şekilde gelişti. Dolayısıyla bir neslin ülke içinde başlayıp, bir dizi önemli topluluklar üzerinden yetiştiğini söyleyebiliriz" Harvard Üniversitesi Öğretim Üyesi Eugene Wang: "Bu öyküyü anlatmanın iyi bir yolu da sanat, çünkü hem görsel hem de dil engelini de aşan bir unsur. Dünya, Çin'i sanat üzerinden anl

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - "Güç ve Paradoks: 21. Yüzyılda Büyük Stratejiyi Anlamak" temasıyla düzenlenen TRT World Forum 2021'de, "Çin Sanat Marketi Yükselişte" başlıklı oturum gerçekleştirildi.


TRT World Sunucusu Elif Bereketli'nin yönettiği oturumda konuşan ArtAsiaPacific Magazine Yayın Yardımcısı H.G. Masters, Çin'in modern sanatının küratör ve akademisyenlerinin köklerinin 1980'li yıllara dayandığını söyledi.


Çin'in sanat alanındaki çalışmalarının 1980'li yıllardaki açılımının bir parçası olarak ortaya çıktığını dile getiren Masters, 1990'lı yıllarda yeni sanatçılardan oluşan bir nesil yetiştiğini ifade etti.


Sanatçılardan ve çalışmalarından örnekler veren Masters, "Çin dünya sahnesine, en azından modern sanatlar sahnesine çıktı. Tabii ki bu da ekonomik yükselişiyle ve kültürel hareketlerle paralel şekilde gelişti. Dolayısıyla bir neslin ülke içinde başlayıp, bir dizi önemli topluluklar üzerinden yetiştiğini söyleyebiliriz." değerlendirmesini yaptı.


- "Dünya, Çin'i sanat üzerinden anlamaya çalıştı"


Harvard Üniversitesi, Asya Sanatı Profösörü Eugene Wang, Çin'in 1980'li yıllarda reforma girdiğini, öncesinde kapıları kapalı bir Çin olduğunu söyledi.


Ekonomi alanında gelişen Çin'in merak uyandırdığını belirten Wang, "Bu öyküyü anlatmanın iyi bir yolu da sanat, çünkü hem görsel hem de dil engelini de aşan bir unsur. Dünya, Çin'i sanat üzerinden anlamaya çalıştı." şeklinde konuştu.


Gerçekleştirilen sergilerin bir ana anlatı sunduğunu ve dönüm noktası haline geldiğini dile getiren Wang, "İnsanlar çağdaş Çin'e dair anlayışlarını bu mihenk taşları üzerinden anlamlandırdılar. Aslında hikayenin özeti bu. Dünya Ticaret Örgütüne dahil olmasıyla ve ekonominin büyümesiyle Çin'e dair olan bu merak da arttı. Bir öykü var ve bu insanların ilgisini çeken bir öykü." değerlendirmesini yaptı.


W.Ming Art Kurucusu Xiaoming Zhang ise 2005'te sanat piyasasında çalışmaya başladığını, 2008'de New York'ta ilk satışlarını yaptıklarını ve bu dönemden sonra modern Asya sanatlarına duyulan ilginin de giderek arttığını ifade etti.


Sonraki hedeflerini de tutturduklarını belirten Zhang, "Tarihi satışlarla bir dönüm noktası gördük. Asya'da da bir yükseliş getirdi bu. New York'ta çok başarılı olan satışlar sonrasında akademi camiası ve piyasa, Çin'deki çağdaş sanata bakmaya başladı." diye konuştu.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”