Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Süt sektörünün incelendiği projenin sonuçları uluslararası katılımla değerlendirildi

Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İsa Coşkun: "AB ve Türkiye'de süt sektörü incelenerek, Türkiye'deki süt sektörünün durum analizi yapıldı. Yol haritası, hazırladığımız politika belgesinde yer alacak"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı İsa Coşkun, süt sektörünün analizinin yapıldığını, amaçlarının Avrupa Birliği (AB) standartlarında üretim yapmak olduğunu söyledi.


AB Sivil Toplum Diyalogu VI Programı kapsamında yürütülen, SETBİR ve İtalyan Gıda Endüstrisi Federasyonunun proje ortağı olduğu "Süt Değerlidir: Tek İhtiyacımız Kaliteli Süt" konulu projeye ilişkin çıktılar, uluslararası ağ kurma etkinliğinde değerlendirildi.


Ankara Bilkent Otel'de gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan Coşkun, Türkiye'nin, 23,2 milyon ton süt üretimiyle dünyada 8'inci, AB ülkeleri içinde ise 3'üncü sırada yer aldığını belirtti.


Türkiye'de geçen yıl 10,05 milyon ton inek sütünün sanayiye aktarılarak ambalajlı süt ürünlerine işlendiğini aktaran Coşkun, 487 milyon dolarlık süt ve süt ürününün ihraç edildiğini, hedeflerinin bu rakamı daha yukarı çıkartmak olduğunu anlattı.


AB ve Avrasya Ekonomik Birliği ülkelerinin de dahil olduğu 100'ü aşkın ülkeye süt ve süt ürünleri ihracatı yapıldığına işaret eden Coşkun, "Ülkemizde, AB'ye ihracat izni bulunan 30'a yakın, Rusya Federasyonu'na ihracat izni almış 8, Çin'e ihracat izni almış 60'a yakın süt işletmesi bulunuyor, halihazırda ihracat yapılmaktadır." ifadelerini kullandı.


Coşkun, amaçlarının AB standartlarında üretim yapabilmek olduğunu belirterek, bunun için bütün paydaşlarla çalışılmasının önemine işaret etti.


Güncel sorunların yanı sıra yapısal sorunların da varlığına dikkati çeken Coşkun, stratejik önlemler alınmazsa orta ve uzun vadede istenilen sonuçlara ulaşılamayacağını söyledi. Coşkun, "Bunun için de süt yağı ve protein oranlarını yükseltmemiz, mikrobiyolojik kalitemizi arttırmamız, süt soğutma ve lojistik süreçlerimizi iyileştirmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.


Coşkun, Nisan 2021'de başlayan ve haziranda sona erecek projede ortaklarının İtalyan Gıda Endüstrisi Federasyonu olduğunu hatırlatarak şunları kaydetti:


"Projemizin amacı, Avrupa ve Türkiye deneyimi üzerine karşılaştırmalı analize dayalı çiğ sütün kalitesini iyileştirmek için bir yol haritası geliştirmek ve çiğ süt üretiminde kalite, hijyen ve güvenliği sürdürmektir. AB ve Türkiye'de süt sektörü incelenerek, Türkiye'deki süt sektörünün durum analizi yapıldı. İtalya ve Hollanda'ya çalışma ziyaretleri gerçekleştirilerek iyi uygulama örnekleri görüldü, karşılaştırmalı bir analiz geliştirildi. Bu etkinlikler doğrultusunda elde edilen verilerden yola çıkılarak, Konya, İzmir, Bursa ve Sakarya'da hedef grup ve paydaşlarla istişare amaçlı çalışma toplantıları yapıldı. Bu faaliyetler sonrasında elde edilen bilgiler ve belirlenecek eylemlerle oluşturulan yol haritası, hazırladığımız politika belgesinde yer alacak."



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English