Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

PKK'ya ağır darbe: 1 ton patlayıcı ele geçirildi

Terör örgütü PKK'ya bir darbe de Irak’ın kuzeyinden geldi. Irak'ın Duhok kentinde, PKK/YPG terör örgütünün Suriye kolu tarafından, Irak’taki unsurlarına ulaştırılmak istenen mühimmat ele geçirildi.

PKK’ya ağır darbe: 1 ton patlayıcı ele geçirildi
Terör örgütü PKK'ya darbe üzerine darbe vuruluyor.

Irak’ın kuzeyindeki güvenlik güçleri Irak'ın Duhok kentinde 17 Nisan tarihinde bir eve baskın düzenledi.

Güvenlik güçleri, cephaneliği andıran görüntü karşısında şaşkına döndü.

1 ton paylayıcı ele geçirildi

Baskında, 1 ton PETN patlayıcı madde, 10 adet tanksavar füzesi, 23 insansız hava araçları motoru, 1200 Gaz maskesi, 375 adet kalaşnikof silah şarjörü ele geçirildi.

Irak’ın Kuzeyi’ndeki Güvenlik konseyi tarafından yapılan açıklamada, PKK terör örgütünün bölgedeki güçlere saldırı hazırlığında olduğu, mühimmatın bu nedenle sevk edildiği duyuruldu.

Açıklamada, mühimmatın PKK/YPG’li Rodi Hüzeyin’e örgütün Irak’taki teröristlerine ulaştırılmak üzere teslim edildiği belirtildi. Mühimmatın sevk aşamasındayken Irak’ın kuzeyindeki güçlerce ele geçirildiği açıklandı.

Olayla ilgili Yunus Ahmet Kasım Süleyman adında bir kişi de gözaltına alındı.

"Ortada korkunç bir tehdit var"

PKK'ya darbe vurulan bu operasyonu terör ve güvenlik uzmanları TRT Haber'e değerlendirdi.

Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Abdullah Ağar, "Gaz maskesi var, gaz elbisesi yok. Patlayıcı var 1 ton ama ateşleme mekanizmaları yok. Dron motorları var ama dronlar yok. Şarjörler var ama silahlar yok. Belli ki bir kısmını yakalmışlar diğer kısmını henüz yakalayamamışlar. Ortada korkunç bir tehdit var. IKBY'de diyor ki 'bunları bize karşı kullanacaklar'. Ellerinde demek ki bir istihbarat var" açıklamasını yaptı.

Terör örgütünün Irak'ın kuzeyini istikrarsızlaştırma hedefinde olduğunu söyleyen Ağar, "Siyasi veya insanları mı yok edecekler? Bu açıdan bakıldığında Irak'ın kuzeyi için riskli bir fotoğraf var. Kimin yapacağının belli olmadığı etki odaklı eylemler..." diyor.

IKBY Türkiye'ye destek veriyor

Terör örgütü PKK'nın IKBY yönetiminin gücünü kırdığını söyleyen Ağar, "Yerel yönetimin varlığı ve etkisi zayıfladı. Barzani bunu görüyor. Dolaylı yoldan da Türkiye'ye pasif destek veriyor" şeklinde konuştu.

Abdullah Ağar sözlerine şöyle devam etti:

"Irak merkezi yönetimi Sincar'da PKK'nın ne yaptığını görüyor. Ciddi bir sevkiyat yaptı. Aranan çözüm bu değil ama. PKK, Irak devletine Haşdi Şabi üzerinden entegre olmuş bir terör örgütüdür. Irak devletinin şu an yapmış olduğu kalıcı bir çözüm değil. İran'a ve Rusya'ya yakın PKK ile İsrail ve ABD'ye yakın PKK arasındaki bir kırılmaya da işaret bu. Diğer bir tarafıyla da Türkiye-İran arasındaki rekabete karşılık geliyor."

"Türkiye'nin uzun süredir bu arzu ettiği bir süreçti"

Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, eskiden ABD'nin baskısıyla IKBY'nin ve merkezi yönetimin Türkiye'nin terörle mücadelesine destek vermediğine işaret ederek, "Türkiye'nin uzun süredir bu arzu ettiği bir süreçti. Merkezi hükümet ve IKBY'nin işin içine girerek aktif olarak terörle mücadele yer alması önemliydi. IKBY ise sahada aktif olarak etkisini gösteriyor" diyor.

"YPG taşıyor PKK teslim alıyor"

Duhok'ta düzenlenen operasyonla ilgili açıklama yapan Başbuğ, "Bu mühimmat ve malzemenin nasıl temin edildiği araştırılacak. Bunlar delilleriyle ortaya konacaktır. Aslında bu sonuç YPG ve PKK'nın aynı terör örgütü olduğunu bize gösteriyor. YPG taşıyor PKK teslim alıyor" dedi.

Pençe Kilit Operasyonu'nda ilk kuşağın tamamlanmasının ardından Kandil, Sincar ve Mahmur'un yeni hedef olduğunu düşünen Başbuğ, "Önemli operasyonlarda da şüphesiz Irak merkezi yönetiminin ve IKBY'nin sürece pozitif katkısı olacağını düşünüyorum" açıklamasını yaptı.

Başbuğ sözlerine şöyle devam etti:

"İş birliği sağlanırsa Sincar'daki operasyon çok hızlı yürür. Irak daha önce ABD ile terörle mücadele adı altında anlaşma yaparak bizim olası operasyonlarımızı engelleme yolunu seçti."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English