Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kırgızistan'dan 4 yardım tırı Türkiye'ye uğurlandı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için Kırgızistan'da düzenlenen yardım kampanyasında toplanan ihtiyaç malzemelerinin yüklendiği 4 tır, Türkiye'ye uğurlandı.

Kırgızistan’dan 4 yardım tırı Türkiye’ye uğurlandı
Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından ülkede ayni ve nakdi yardım kampanyası başlattı.

Başkent Bişkek'te, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği, Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği ve özel lojistik şirketlerinin yetkililerinin katılımıyla uğurlama programı düzenlendi.

Programda, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliğinde toplanan yardım malzemelerinin deprem bölgesine kara yoluyla ulaştırılması için Bişkek'te faaliyet gösteren Türk lojistik şirketi sahiplerinin destek olduğu ifade edildi."Kırgız halkından Türk halkına yardım" yazılı 4 tır, dualarla afet bölgesine uğurlandı.

Maliye Bakanlığının açtığı hesaba 746 bin dolar yatırıldı
Kırgızistan Maliye Bakanlığı, Türkiye'deki depremzedeler için yardım toplamak amacıyla açılan banka hesabına bugüne kadar 746 bin 400 (14 milyon TL) dolar yatırıldığını duyurdu.

Kırgızistan Uygur Türkleri temsilcileri, topladıkları 95 bin dolar nakdi yardımı, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan'a teslim etti.
Oş Bölgesi'ndeki Gök Türkleri Derneği Başkanı Bahtiyar Nazarov, AA muhabirine, Türkiye'de yaşanan deprem felaketinde yaraların sarılması için ellerinden gelen katkıyı yaptıklarını söyledi.

Nazarov, ülkenin Oş Bölgesi'ndeki Kara-Suu, Aravan ve Özgen ilçelerinde yaklaşık 6 bin dolar yardım toplayarak gönderdiklerini ve Özgen şehrindeki Don-Bulak köyü sakininden 2 Kırgız geleneksel çadır bağışı aldıklarını belirtti.

Kırgızistan Erk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Aydar Halikov da Türkiye'de meydana gelen depremlerin ardından Kırgızistan'da yaşayan tüm halkların "tek yürek" olduğunu ve ellerinden gelen yardımları toplamaya devam ettiklerini söyledi.

Halikov, Erk Partisi Genel Başkanı Tursunbay Bakir Uulu'nun katılımıyla Türkiye'deki depremlerde hayatını kaybedenler için düzenledikleri programda Kur'an-ı Kerim okuduklarını anlattı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English