Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İsrail güçleri, baskın yaptığı Nur Şems Mülteci Kampı'nda büyük yıkıma neden oldu

İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Nur Şems Mülteci Kampı'na düzenlediği baskında bir Filistinliyi öldürürken, kampta bıraktığı tahribat nedeniyle caddeler ulaşıma, dükkanlar da hizmete kapandı.

İsrail güçleri, baskın yaptığı Nur Şems Mülteci Kampı’nda büyük yıkıma neden oldu
Nur Şems Mülteci Kampı'nda yaşananlar, temmuz ayında İsrail ordusunun şiddetli baskınına maruz kalan Cenin Mülteci Kampı'nı akıllara getirdi.

İsrail güçleri, kampın altyapısını tamamen yerle bir ederken, dükkanları ve bir hizmet binasını da havaya uçurdu. İsrail ordusunun sebep olduğu yıkım, kampın bağlı bulunduğu Tulkerem kentinin girişine kadar ulaştı.

Kurşunlar, Tulkerem kentinde bulunan ve Nur Şems Mülteci Kampı'na bakan bir caminin camlarını kırdı, bölgedeki bir diş kliniğine zarar verdi.

İsrail güçleri yaklaşık 3 saat sürdürdükleri baskının ardından Nur Şems Mülteci Kampı'ndan çekildi.

1 Filistinli öldü, bir kişi yaralandı

Nur Şems Kampı'ndaki görgü tanıkları, yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin kampta bir Filistinliyi öldürdüğü diğerini de ağır şekilde yaraladığını belirtti.

Filistin Sağlık Bakanlığı, 21 yaşındaki Ayid Semih Halid Ebu Harb'in gerçek mermiyle başından vurularak öldürüldüğünü açıkladı.

Görgü tanıkları ayrıca kampa çeşitli noktalardan baskın düzenleyen İsrail güçleriyle Filistinli silahlı gruplar arasında çatışma çıktığını aktardı.

İşgal altındaki Batı Şeria, aylardır İsrail ordusunun baskınları ve Yahudi yerleşimcilerin saldırı ve hak ihlalleri nedeniyle ciddi gerilime sahne oluyor.

Filistinli silahlı gruplar ile çatışmalar

İsrail güçlerinin kamptan çekilmesinin ardından oluşan zararı tespit için bölge sakinleri sokağa çıkarken, çevrede Filistinli gruplara mensup yüzleri maskeli silahlı kişiler de görüldü.

Bu kişilerden biri AA'ya yaptığı açıklamada, "Burada gerçek bir savaş vardı ancak onlar (İsrail güçleri) hedeflerine ulaşamadılar. Altyapıya, dükkanlara zarar verdiler, sivilleri öldürdüler ve geri çekildiler." dedi.

Nur Şems Mülteci Kampı'nda çoğunluğu İslami Cihad Hareketi'ne bağlı olmak üzere çeşitli Filistinli gruplar faaliyet gösteriyor.

Kamp sakinleri, İsrail güçlerinin öldürdüğü 21 yaşındaki Ebu Harb’in cenazesi için hazırlıklarını sürdürürken, Tulkerem kenti ve kente bağlı kamplarda da yas ilan edildi.

İsrail ordusunun açıklaması

İsrail ordusundan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada ise İç İstihbarat Servisi Şin-Bet'ten gelen bilgiler doğrultusunda Nur Şems Mülteci Kampı'nda harekete geçildiği belirtildi.

Açıklamaya göre, aranan kişilerin karargah olarak kullandığı iddia edilen bir binada kullanıma hazır çok sayıda patlayıcı infilak ettirildi.

Açıklamada ayrıca, "Askeri operasyon sırasında bazı şüpheliler araç lastiklerini ateşe verdi, patlayıcı madde attı, çok sayıda silahlı kişiyle çatışma yaşandı." ifadeleri kullanıldı.

"Sanki deprem olmuş gibiydi"

İsrail güçlerinin patlayıcılarıyla tamamen yıkılan dükkanın sahibi Muhammed Ebu Talal, o gün yaşadıklarını anlattı.

Ebu Talal, "Dükkandaki her şey gitti, nedenini bilmiyorum. Her şey patlatılmış, mallar ile molozlar birbirine karışmıştı. Sanki deprem olmuş gibiydi. Mal kaybı telafi edilebilir ama insanların güvenliği çok önemli." dedi.

Nur Şems Mülteci Kampı Halk Komitesi Başkanı Taha el-Iryani ise İsrail güçlerinin baskınını "barbarlık" olarak nitelendirdi.

Iryani, İsrail güçlerinin 24 Temmuz'da Nur Şems Kampı'na baskın düzenlediğini, altyapıda ve yapılarda ciddi zarara yol açtığını, bölge sakinlerinden bazılarını da gözaltına aldığını aktardı.

İki aydan daha kısa süre içinde kampa iki kez baskın düzenlendiğini söyleyen Iryani, askeri araçların her şeyi yıktığını, yolları tahrip ettiğini, trafoyu patlatıp su şebekesine de zarar verdiğini dile getirdi.

Iryani, İsrail ordusunun her defasında daha da vahşileştiğini söyleyerek, "Bu defa bir vatandaş katledildi, biri ise ağır yaralandı. Dükkanlar ve araçlar dahil olmak üzere özel mülkler sebepsiz yere yerle bir edildi." diye konuştu.

Uluslararası topluma çağrıda bulunan Iryani, sivillerin korunması için acilen harekete geçilmesini istedi.

Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English