Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İsmail Heniyye: Gazze ve Batı Şeria'yı yönetecek bir ulusal birlik hükümetine açığız

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Gazze ve Batı Şeria’yı birlikte yönetecek bir Filistin ulusal birlik hükümetine açık olduklarını belirtti.

İsmail Heniyye: Gazze ve Batı Şeria’yı yönetecek bir ulusal birlik hükümetine açığız

Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye, 20 Aralık'ta "Gazze'deki savaşa ilişkin gelişmeler ve saldırıların durdurulmasını” görüşmek üzere gittiği Mısır'ın başkenti Kahire'ye yaptığı ziyaretten sonra Hamas'a bağlı "El-Aksa" televizyonunda yayımlanan video kaydında, Gazze’deki durum başta olmak üzere gelişmeleri değerlendirdi.

 

Heniyye, Hamas’ın Filistinli ve diğer Arap taraflarından Filistin'in iç durumuyla ilgili birçok girişim aldığına dikkati çekerek şunları söyledi:

 

“Batı Şeria ve Gazze Şeridi için ulusal bir hükümet üzerinde anlaşmaya varmanın yanı sıra, demokratik yollarla, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) çerçevesinde ulusal yapıyı yeniden inşa etmek için tüm ulusal bileşenlere açık olduğumuzu teyit ettik.”

 

Gazze Şeridi’nde Gazze ve Batı Şeria’da bir ulusal birlik hükümeti kurulana kadar hiçbir kaos yaşanmayacağına vurgu yapan Heniyye, “Polis ve güvenlik hizmetleri şu anda çalışıyor ve hükümet kurumları savaş ve saldırıların gölgesinde mevcut imkanlarla ellerinden gelenin en iyisini yapıyor.” dedi.

 

Heniyye, Hamas ve diğer Filistin direniş örgütleri olmaksızın Filistin meselesinde yeni bir düzenlemenin kabul edilemeyeceğine dikkati çekerek, “Aralarında Hamas'ın da bulunduğu Filistinli gruplar, birçok kez, sözde ‘Gazze'nin geleceği’ için tüm çözüm ve senaryoları reddederek, Filistin iç yapısının yeniden düzenlenmesi ve bir ulusal birlik hükümetinin kurulması çağrısında bulundu.” ifadelerini kullandı.

 

Hamas, Gazze’de ateşkesin sağlanması önerilerine olumlu yaklaşıyor
Mısır ve Katar’ın Gazze Şeridi'nde ateşkes konusunda Hamas’a bir girişim ve teklifler sunduğunu belirten Heniyye, hareketinin bunlara “olumlu” yaklaştığını vurguladı.

 

Heniyye, İsrailli esirlerin ancak Filistin direnişinin koşulları çerçevesinde serbest bırakılacağına dikkati çekerek, Hizbullah, Iraklı gruplar ve Yemen’deki Husiler başta olmak üzere Filistin direnişine destek verenlere teşekkür etti.

 

Mısır ve Katar, ABD ile birlikte Gazze Şeridi'nde ikinci bir geçici ateşkes sağlanması çabalarını yürütüyor.

 

Mısır, 28 Aralık’ta Gazze Şeridi'nde savaşın sona ermesi için sunduğu öneriye taraflardan henüz resmi bir cevap alamadığını açıklamıştı.


Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English