Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, işgal altındaki Batı Şeria'daki el-Muğayyir köyünde Filistinlilere ait araçları ateşe verdi.
Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler gruplar halinde Ramallah'ın doğusundaki el-Muğayyir köyünün batı kesimine baskın düzenledi.
Saldırgan İsrailliler köyde Filistinlilere ait araçları yaktı, bir Filistinlinin evine bir diğer Filistinlinin de çiftliğine saldırdı.
Köydeki Filistinliler, gaspçı İsraillilerin saldırılarına karşı koymaya çalıştığında İsrail ordusu köye baskın düzenledi, ses ve göz yaşartıcı gaz kullandı.
Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Ayrım (Utanç) Duvarı ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyi verilerine göre, Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, işgal altındaki Batı Şeria'da Ekim 2023'ten bu yana Filistinlilere ve mülklerine yönelik 7 bin 154 saldırı gerçekleştirdi, bu saldırılarda en az 33 Filistinli hayatını kaybetti, 33 Filistinli bedevi topluluğu yerinden edildi.
İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor.
Kaynak: AA
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
savaşlar bitmeli artık.
üzücü durum.
Yorum Yap
Bakan Gürlek: Bizim için en önemli meselelerden biri, adalete olan güvenin artmasını sağlamaktır
Katil İsrail, İran'a 7 bin 600, Lübnan'a bin 100 hava saldırısı gerçekleştirdiğini açıkladı
Köpeği ezen sürücü serbest bırakıldı
Bakan Bolat: Kapıkule'nin kuzeyinde yeni bir gümrük kapısı açacağız
Konya'da camide yangın paniği! O anlar kamerada
Adıyaman'a düşen füzenin ikinci parçası bulundu
Emine Erdoğan 'AK Parti İstanbul Kadın Kolları ile Vefa İftarı' programına katıldı
Çöp kamyonunun altında kalan 5 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti
Savaş uzarsa Türkiye ne yapacak? Enerji stoğu Konya’da hazır!
BM: Gazze'ye son iki günde "neredeyse tüm insani yardım hareketleri engellendi"
Pakistan-Afganistan arasında süren çatışmalarda kayıp sayısı artıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemizi bu ateş çukurundan uzakta tutmak birinci önceliğimizdir