Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İngiliz iş dünyasından "maaş destek programı uzatılsın" çağrısı

TUC Genel Sekreteri Francis O’Grady: “Hükümetin yeniden büyümeye dönebilmek için çalışmamız gerektiğini anlaması gerekiyor. Bunun için çalışacak insana ihtiyacımız var. Aksi halde, derin ve gerçek sosyal ve ekonomi problemlerle karşılaşacağız" Britanya Ticaret Odaları Birliği Genel Direktörü Adam Marshall: "Sadece aşılama programının başlaması ile her şey düzelecek diyemeyiz. Durum öyle değil. Çok ciddi sorunları olan işletmeler var"

Anadolu Ajansı haberine göre;

LONDRA (AA) – İngiltere'de iş dünyasının önde gelen temsilcileri, hükümetin maaş destek programının süresini uzatmaması durumunda ülkede işsizliğin ciddi şekilde artacağı uyarısında bulundu.


Ticaret Birliği Kongresi (TUC) ve Britanya Ticaret Odaları Birliği (CBI), İngiliz The Guardian gazetesine yaptıkları açıklamada, İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak'tan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını süresince uygulanan maaş destek programının süresinin uzatılması talep ettiler.


TUC Genel Sekreteri Francis O'Grady, nisan ayı sonuna kadar devam eden maaş destek programının, 2021 yılının sonuna kadar uzatılması gerektiğini belirterek, aksi halde İngiltere'nin yeniden işsizliğin damgasını vurduğu 1980'li yıllara geri dönebileceği uyarısını yaptı.


O'Grady, “Hükümetin yeniden büyümeye dönebilmek için çalışmamız gerektiğini anlaması gerekiyor. Bunun için çalışacak insana ihtiyacımız var. Aksi halde, derin ve gerçek sosyal ve ekonomi problemlerle karşılaşacağız.” İfadelerini kullandı.


Britanya Ticaret Odaları Birliği (CBI) Genel Direktörü Adam Marshall ise İngiliz hükümetinin maaş destek programını nisan ayının sonundan temmuz ayına kadar uzatması gerektiğini söyledi.


İngiltere'de halen devam eden karantina uygulamasında ileride yapılması planlanan gevşeme adımlarının problemleri çözmeye yetmeyeceğini savunan Marshall, “Sadece aşılama programının başlaması ile her şey düzelecek diyemeyiz. Durum öyle değil. Çok ciddi sorunları olan işletmeler var.” yorumunu yaptı.


İngiltere'de 2020 yılının mart ayında bu yana salgın nedeniyle çalışamayacak durumda olanlara, maaşlarının yüzde 80'i, aylık 2 bin 500 sterlini geçmemek şartıyla İngiliz hükümeti tarafından ödeniyor.


Hali hazırda İngiltere'de bu maaş destek programından yaklaşık 10 milyon kişi faydalanıyor.


İngiltere'de işsizlik 2020 yılının kasım ayı itibarıyla yüzde 5'e seviyesinde.


Ülkede 2020 yılı kasım ayında toplam işsiz sayısı bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla 418 bin artarak toplam 1,72 milyona ulaştı.


Citibank'ın tahminlerine göre, ülkede işsizliğin bu yılın ilk yarısından yüzde 8 ile 8,5 civarına yükselmesi bekleniyor.


İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) tahmini ise 2021 yılının ilk yarısında işsizliğin yüzde 4,5'lerden 7,75 seviyesine yükselmesi yönünde.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”