Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Gazeteciler Batı'nın iki yüzlü tavrına karşı seslerini yükseltiyor

Washington ve Avrupa ülkeleri, İsrail'in Filistin'de sivilleri hedef almasını görmezden geliyor. Gazze'de elektrik, su ve gıda kısıtlamasına sessiz kalıyor. Bu duruma dünya kamuoyunda tepkiler yükseliyor. Gazeteciler, Batı medyasının yanlı tutumunu eleştiriyor.

Gazeteciler Batı’nın iki yüzlü tavrına karşı seslerini yükseltiyor
ABD'nin Filistin konusundaki tavrı tepkilere yol açtı. Gazeteciler, medyanın objektifliğini tartışıyor.

İsrailli gazeteci Amira Hass, "Gazze'deki katliama sessiz kalmayın" mesajı verdi.

İsrail medyasından Gideon Levy, uluslararası medya aracılığı ile İsrail lehine düzenlenen kampanyayı hedef aldı.

"Çok işgal gördüm. İsrail'in işgalinden daha uzun sürenleri de gördüm. Ancak işgalcinin kendisini kurban olarak gösterdiği tek bir işgal görmedim. Tek kurban kendisiymiş gibi gösteriyor" dedi.

Hem batılı ülkelere bu konuda yöneltilen eleştiriler hem de Filistin'e destek gösterileri giderek artıyor.

Uzun yıllar CNN televizyonunda muhabirlik yapan Arwa Damon, "Medyada Gazze Şeridi'nde yaşananların yansımasını, insanlık dışı bir çılgınlığın ilanı olarak görüyorum" ifadelerini kullandı.

Kaleme aldığı makalesinde, son dönemde yaşananların; 11 Eylül sonrası Batı medyasının, özellikle Amerikan basınının tavrını hatırlattığını belirtti.

Bugün olanların, özellikle siyasilerin dili nedeni ile daha tehlikeli bir hale geldiğini vurguladı.

Sanat dünyası da katliama sessiz kalmadı.

Amerika, İsrail ve bazı Avrupa ülkelerinden aktivistler, sanatçılar, Washington'a karşı seslerini sosyal medyada yükseltti.

Başlattıkları kampanya ile İsrail'in Gazze'ye bir haftada 6 bin bomba atıldığını dile getirdi.

Biden yönetimine ateşkesi sağlaması için çağrı yaptı. Çocuk ölümlerinin durdurulmasını istedi.

Kampanyaya katılan pek çok isim var.

Susan Sarandon, Cate Blanchet, Mahershala Ali , Oscar Isacs , Sandra Oh ve Mark Ruffalo listedeki isimlerden...

Bir programdaki konuşması izlenme rekorları kıran Mısırlı komedyen Bassem Youssef da Batı'nın taraflı tutumunu sık sık dile getiriyor.

"İsrail, her zaman kendini mağdur gösteriyor, insanları kuşatma altına alıp 7/24 bombalıyor. Bu politika ile mücadele zor."

Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English