Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

BM yetkilisi: İsrail saldırılarının Gazze'de yol açtığı insani koşullar sarsıcı

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, 3,5 aydır devam eden İsrail saldırılarının Gazze'de yol açtığı gittikçe kötüleşen insani koşulların kendisini sarstığını ifade etti.

BM yetkilisi: İsrail saldırılarının Gazze’de yol açtığı insani koşullar sarsıcı

Lazzarini, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yaptığı dördüncü ziyaretin ardından gazetecilere bölgedeki insani duruma ilişkin değerlendirmede bulundu.

 

İsrail'in güvenli alan ilan ettiği ve sonrasında bombaladığı Gazze'nin güneyinde birçoğu çadır kamplarında yaşayan yerinden edilmiş insanların ruh halinin ve içinde yaşadıkları şartların kendisini sarstığını vurgulayan Lazzarini, bölgeye düzenlediği dört ayrı ziyarette de insani şartların giderek kötüleştiğini gözlemlediğini söyledi. Lazzarini, "Artık neredeyse her yerde mantar gibi çoğalan plastikten yapılma geçici barınaklar var" dedi.

 

Yüzbinlerce Gazzelinin sokaklarda ve derme çatma yerlerde yaşadığını belirten Lazzarini, bazı Gazzelilerin beton üstünde uyuduğuna dikkati çekti.

 

Lazzarini, BM'nin bölgede temin ettiği barınma alanlarının, aşırı kalabalık ve sağlık koşullarının kötü olması nedeniyle siviller için bir seçenek olmadığını dile getirdi.

 

Hastalıklar hızla yayılıyor

Bazı bölgelerde kadınların hijyen koşullarını karşılamayan tuvalet ve banyoları kullanmak istemedikleri için bir şey yiyip içmediklerini söyleyen Lazzarini, ishal ve cilt hastalıklarının hızla yayıldığını ifade etti.

 

BM yetkilisi, Gazzelileri bürüyen çaresizlik hissinin de kendisini sarstığını belirterek, umutlarının tükenmesi ve içinde bulundukları "berbat" hijyen koşulları nedeniyle Gazzelilerin yalnızca hayatta kalmaya çabaladığını kaydetti.

 

2 milyon kişi yerinden edildi

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinin 13 Ocak'ta paylaştığı verilere göre, 2 milyon 300 bin insanın yaşadığı Gazze'de 2 milyon kişi yerinden edildi.

 

UNRWA, Gazze'deki durumun eşi benzeri görülmemiş düzeyde kötüleştiğini vurgulayarak, uluslararası topluma "derhal insani ateşkes" çağrısında bulunmuştu.

 

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında en az 10 bin 300'ü çocuk, 7 bin 100'ü kadın olmak üzere 24 bin 448 Filistinli öldürüldü, 61 bin 504 kişi yaralandı.

 

İsrail güçleri tarafından insani yardımların girişinin engellendiği Gazze Şeridi'nde temel ihtiyaç malzemelerinin yanı sıra ilaç ve sağlık malzemeleri sıkıntısı çekildiği için yaralıların tedavi edilmesinde de büyük zorluk yaşanıyor.

 

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi, Gazze Şeridi'nde yerinden edilenlerin kaldığı çadırlardaki yoğunluğun bulaşıcı hastalıklara yol açtığını bildirmişti.


Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English