AK Parti Konya Milletvekili, Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Selman Özboyacı, İspanya’da düzenlenen Madrid Protokolü 30. Yıl Toplantısına Türkiye temsilcisi olarak katıldı.
Reklam alanı
İnsanlığın geleceği için önemli bir protokol olan ve gelecek açısından büyük bir kaynak olacağı düşünülen Antarktika’yı kapsayan Madrid Protokolü’nün 30. Yıl toplantısı İspanya’da birçok ülke temsilcisinin katılımı ile gerçekleştirildi. Avustralya, Yeni Zelanda ve İspanya Başbakanları; Arjantin, Şili ve İspanya Dışişleri ve Çevre Bakanları ve ABD İklim Elçisi’nin katıldığı toplantıda Türkiye’yi Konya Milletvekili Selman Özboyacı temsil etti.
30. yılını geride bırakan Madrid Protokolü’nün değişen iklim şartları kapsamında güncellemeler yapılarak yeniden düzenlendiğini ifade eden Selman Özboyacı, gelecek açısından önemli bir buluşma olduğunun altını çizerken toplantı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
"Amacımız kıta geleceğinde yer almak"
Toplantı sonrasında önemli açıklamalarda bulunan Selman Özboyacı, Madrid Protokolü’nde yapılan değişikliklerin Antarktika’yı daha özel kılacağını ifade etti. Özboyacı, “Antarktika çevresini ve ekosistemlerini tüm insanlığın faydalanacağı şekilde korumayı öngören önemli bir toplantıya katıldık. Protokolün 30. yılında değişen dünya şartları bakımından yapılacak güncellemeler insanlık için önemli olan kıtayı daha da özel kılacak. Türkiye olarak geleceğimiz için tüm çevreci hareketlerin içerisinde olduğumuz gibi burada da titiz bir çalışma yürüterek birçok ülke ile önemli temaslarda bulunduk. Bizim buradaki asıl amacımız Antarktika Anlaşmalar Sistemi’nde gözlemci ülke statüsünden çıkarak danışman ülke statüsüne geçmek ve kıta geleceğinde yer almaktır” dedi.
"Her masada varız, var olacağız"
Birçok ülkeden önemli temsilcilerin toplantıya katıldığını belirten Özboyacı, “Avustralya, Yeni Zelanda, Arjantin, Şili, İspanya ve ABD gibi birçok ülke gibi biz de Türkiye olarak bu protokolü ve kıta geleceğini oldukça önemsiyoruz. Değişen iklim şartları 30 yılı geride bırakan Madrid Protokolü’nde değişiklik yapılmasını artık mecburi hale getirdi. Biz de yeni yayınlanacak deklarasyon ile birlikte buranın bir parçası olmaya devam edeceğiz. Bizim Antarktika gibi ülkemizden 14 bin kilometre uzaklıkta olan bir kıtada bulunmamız ve orada geleceğimize dair araştırmalar yapmamız sadece ülkemiz için değil tüm mazlum coğrafyalar açısından da oldukça önemli. Biz, hem ülkemiz hem de mazlum coğrafyalarımız için her masada varız, var olmaya da devam edeceğiz. İşte burada Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın her mecrada ifade ettiği “Dünya 5’ten büyüktür” sözü oldukça önemli bir rol oynuyor. Biz de bu doğrultuda insanlığın hakkını savunmaya ve her mecrada yer almaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
30. yılını geride bırakan Madrid Protokolü’nün değişen iklim şartları kapsamında güncellemeler yapılarak yeniden düzenlendiğini ifade eden Selman Özboyacı, gelecek açısından önemli bir buluşma olduğunun altını çizerken toplantı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
"Amacımız kıta geleceğinde yer almak"Toplantı sonrasında önemli açıklamalarda bulunan Selman Özboyacı, Madrid Protokolü’nde yapılan değişikliklerin Antarktika’yı daha özel kılacağını ifade etti. Özboyacı, “Antarktika çevresini ve ekosistemlerini tüm insanlığın faydalanacağı şekilde korumayı öngören önemli bir toplantıya katıldık. Protokolün 30. yılında değişen dünya şartları bakımından yapılacak güncellemeler insanlık için önemli olan kıtayı daha da özel kılacak. Türkiye olarak geleceğimiz için tüm çevreci hareketlerin içerisinde olduğumuz gibi burada da titiz bir çalışma yürüterek birçok ülke ile önemli temaslarda bulunduk. Bizim buradaki asıl amacımız Antarktika Anlaşmalar Sistemi’nde gözlemci ülke statüsünden çıkarak danışman ülke statüsüne geçmek ve kıta geleceğinde yer almaktır” dedi.
"Her masada varız, var olacağız"Birçok ülkeden önemli temsilcilerin toplantıya katıldığını belirten Özboyacı, “Avustralya, Yeni Zelanda, Arjantin, Şili, İspanya ve ABD gibi birçok ülke gibi biz de Türkiye olarak bu protokolü ve kıta geleceğini oldukça önemsiyoruz. Değişen iklim şartları 30 yılı geride bırakan Madrid Protokolü’nde değişiklik yapılmasını artık mecburi hale getirdi. Biz de yeni yayınlanacak deklarasyon ile birlikte buranın bir parçası olmaya devam edeceğiz. Bizim Antarktika gibi ülkemizden 14 bin kilometre uzaklıkta olan bir kıtada bulunmamız ve orada geleceğimize dair araştırmalar yapmamız sadece ülkemiz için değil tüm mazlum coğrafyalar açısından da oldukça önemli. Biz, hem ülkemiz hem de mazlum coğrafyalarımız için her masada varız, var olmaya da devam edeceğiz. İşte burada Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın her mecrada ifade ettiği “Dünya 5’ten büyüktür” sözü oldukça önemli bir rol oynuyor. Biz de bu doğrultuda insanlığın hakkını savunmaya ve her mecrada yer almaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Kaynak:
Reklam alanı
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları
Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya
bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.
⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!
👏
2
❤️
1
😊
8
😡
6
👎
12
😂
0
😢
0
😲
0
Toplam 29 tepki
Vekil sen ilk önce akyokuşdaki petrolüyün bahçe duvarını yaptır belediyenin yolunu kullanarak oto yıkama parası kazanıyorsun vergisini veriyor musun iskan ve işletme ruhsatı olmadan nasıl çalıştırıyorsunuz
Bırakın bu boş işleri sevletin paralarını babanızın parası gibi yiyorsunuz. Allah için söyleyin konya için ne yapmış bu sözüm ona Milletvekili çocuk.....?
Sen nerenjn vekilisin hay guzum
Hayat size güzel be vekilim. Yaş kaç yaşantı ya bak.
Secimde goreceksiniz.
Yorum Yap
Konya'da tatlı bi’ telaş: Türkiye’nin en kapsamlı çocuk şenliği "şivlilik" başlıyor
Eşi ve bacanağını öldürdü: Evde katliam yaptı, çorbacıya gitti!
Lübnanlı Murat'ın sahte dolar oyunu: Yunan turisti tuzağa düşürdü
Mezarlıkta sır ölümde isimlerin yazılı olduğu bıçak ayrıntısı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Kanlı Noel, tarihe silinmeyecek bir kara leke olarak kazınmıştır
Bakan Kurum Hatay'da deprem konutlarını inceledi
Konya'daki uyuşturucu operasyonunda yakalanan iki şüpheliden biri tutuklandı
Konya’da feci iş kazası: Forkliftin altında kalan işçi hayatını kaybetti
AK Parti Konya Milletvekili Baykan’dan ‘Beyaz Toros’ tepkisi: “Tüpünüz de patladı, topunuz da”
Konyaspor’da Antalya mesaisi başladı
Kayserispor Teknik Direktörü Radomir Djalovic “Oyuncularım karakter koydu”
Konyaspor Teknik Direktörü Çağdaş Atan Kayserispor maçının ardından “Kaybetmişiz hissi oldu”
Haber Ara