Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

ABD Başkanı Biden: Yaptırımlar füzeler kadar etkili olacak

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı askeri müdahalenin ardından uygulayacakları yaptırımlara dair açıklama yaptı. Biden, "Yaptırımlar füzeler kadar etkili olacak" dedi.

ABD Başkanı Biden: Yaptırımlar füzeler kadar etkili olacak
Joe Biden, son duruma dair yapacağı açıklama öncesi sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

"Putin'in Ukrayna'ya yönelik haksız saldırısını tartışmak için G7 meslektaşlarımla bir araya geldim ve Rusya'yı sorumlu tutmak için yıkıcı yaptırım paketleri ve diğer ekonomik önlemler üzerinde ilerlemeye karar verdik. Ukrayna'nın cesur insanlarının yanındayız."

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı askeri müdahalenin ardından uygulanacak yaptırımlara dair konuşmasından öne çıkan başlıklar:

- Haftalardır bu durum gerçekleşmesin diye uyarılarımızı yaptık.

- Ukrayna sanki Rusya'ya yönelik bir saldırı içerisindeymiş gibi temelsiz bir yaklaşımla Rusya saldırıyı başlattı.

- Rusya'nın planları siber saldırılarla da devam etmekte.

- Putin yönetimi saldırı ve savaşı seçti. Şimdi ise sonuçlarıyla yüzleşecek.

- Uygulayacağımız yaptırımlar önemli sonuçlar ortaya koyacak. Rusya'nın uzun vadede etkileneceği şekilde yaptırımları ortaya koyuyoruz.

- Rusya'da borsa tarihte görülmedik şekilde düştü.

- 4 bankaya daha yaptırım uygulayarak bazı varlık blokajı ortaya koyduk.Rus bankalarının 1 trilyonluk varlıklarına yaptırım uygulandı.

- Küresel enerji tedarikini güvence altına almak için çalışıyoruz. Amerikan petrol ve gaz şirketleri, kârlarını artırmak için fiyatlarını artırmak için bu anı istismar etmemelidir.

- Finansal sektörler, staratejik sektörler hepsi etkilenecek. Rusyanın teknolojiyle ilgili ihracatının yarısı da bundan etkilenecek. Rusyanın stratejik hedefleri uzun vaadeli olarak etkilenecek.

- Yarın NATO'da bir toplantı gerçekleşecek ve müttevik liderler biraraya gelecek.

- Ukrayna'da güçlerimiz olmayacak. ABD güçleri Ukrayna'da savşmayacak.

- Bizler kendi kapasitemiz içerisinde Amerikan halkının korunması için herşeyi yapmaktayız.

- Bu saldırganlık cevapsız bırakılamaz. Siber savunma konusunda da hazırlıklarımız bulunmakta ve bu konularda da çalışmaktayız.

- Zelenskiy ile dün görüştüm. ABD müttefikleriyle beraber.

- Putin bu şekilde güç kullanarak sınırların değişmeyeceğini bilmeli. Saldırganlığı seçmenin sonuçları olacağını bilmeli.

- Rusya'nın yaşananlardan stratejik ve ekonomik olarak çok çok etkileneceğini göreceksiniz. Yaptırımlar füzeler kadar etkili olacak.

- Bu süreçten bizler daha güçlü çıkarken Rusya daha zayıf çıkacak göreceksiniz. Putin gibi baskıcı ve tiran kişiler bu şekilde özgürlüklerin karşısına çıkamayacağını görecek. Putin'in uluslararası sahneden dışlanmasını sağlayacağız.

- Putin'le konuşmak gibi bir planım yok.

- Yaptırımlar Rusya'nın Swift sisteminden çıkarılmasını aşmakta.

- ABD Rusya ilişkileirnde büyük bir kırılma var. Yaşananlara dünyanın büyük bir kısmı karşı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 2
  • 1
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Emmi
    2 yıl önce

    Amerkanın hiç birşey yapacağını sanmıyorum.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English