Son Dakika Haberler

Yılmaz Tunç Kimdir?

Yılmaz Tunç Kimdir?

​Yılmaz Tunç Kimdir?

Yılmaz Tunç kimdir son günlerde sıklıkla sorulmaktadır. Yılmaz Tunç’un hayatı, eğitimi ve kariyerine dair tüm bilgileri derledik. Yılmaz Tunç kimdir ve yeni bakanlar listesindeki görevi nedir? sorularına yanıt vererek Tunç’un hayatını paylaştık.

Yılmaz Tunç özgeçmiş yazısı herkes tarafından merak ediliyordu. Çünkü koltuğu devir alan yeni bakan olarak hafızalara kazındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı listede sadece 2 bakanın ismi sabit kaldı. Bu iki isim dışındaki tüm bakanlar koltuklarını yeni bakanlara devretti. Devri yapılan koltuklardan birisi de Adalet Bakanlığı oldu. Eski bakanın yerine Yılmaz Tunç geldi. Listede ismi bulunan Tunç’un serüveni Bartın’da başladı. Bartın’dan, Ankara’ya ve hatta tüm ülkeye uzanan özgeçmiş dosyasını sizlerle paylaşıyoruz.
Yılmaz Tunç kimdir, nerelidir sorusuna yanıt vererek Tunç’un hayatına dair önemli noktaları paylaştık. Tunç yeni Adalet Bakanı olarak göreve başladıktan sonra ilk yapacakları hem merak ediliyor, hem de yaptıklarına dikkat ediliyor. Bu sebeple Yılmaz Tunç’a dair merak edilenleri paylaştık.

Yılmaz Tunç Aslen Nereli?

Yılmaz Tunç ailesi ve kendisi aslen Bartınlıdır. Batı Karadenizli olan Yılmaz Tunç memleket sevgisiyle dikkat çeken isimlerin başında gelmektedir. 1 Şubat 1971 yılında doğan Tunç, Bartın’ın Ulus ilçesinden çıkarak adını tüm Türkiye’ye duyurmayı başaran kabinedeki yeni bakandır. Üniversite hayatına kadar Bartın’da ailesiyle birlikte yaşayan Tunç, üniversiteyi kazandıktan sonra şehir değiştirmiştir. Üniversitedeki gördüğü eğitimle birlikte bugün Türkiye’nin konuştuğu isimler arasında yer almayı başarmıştır. İstanbul Üniversitesi’ni kazanarak İstanbul’a giden Tunç; Hukuk Fakültesi’nden mezun olarak hukukçu kimliğiyle çalışmalar yapmaya ve adını duyurmaya başlamıştır.

Yılmaz Tunç Eşi Kimdir?

Yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç evlidir. Fatma Tunç ile evli olan bakan bu evlilikten 3 çocuğa sahiptir. Bartın Ulus’ta doğup büyüyen bakan üniversite hayatıyla birlikte İstanbul’a açılsa bile Bartın’a önemli hizmetlerde bulunmuştur. 5 dönem boyunca Bartın milletvekilliği yapan bakan; Bartınlıların beğenisini toplamıştır. AK Parti Bartın Milletvekilleri arasından sıyrılarak 5 dönem boyunca koltuğuna sahip çıkmıştır. Daha sonra ise kariyerine her zaman basamakları hızla çıkarak devam etmiştir.

Yılmaz Tunç Ne İş Yapar?

Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç iletişim açısından kolay ulaşılabilir yapısıyla dikkat çekmektedir. Doğduğu topraklara hizmet etmeyi hedefleyen Tunç, 2007 yılı ile 2023 yılları arasında milletvekilliği görevini yerine getirmiştir. Milletvekilliğinden başkan vekilliğine yükselen Tunç; 2022 ile 2023 yılları arasında Ak Parti Grup Başkanvekilliği görevini üstlenmiştir.
Yılmaz Tunç, EYT açıklamalarıyla başkanvekilliği sırasında Türkiye’nin gündemine oturan isim haline gelmiştir. EYT müjdesinin ardından Tunç kabinedeki isimler arasına adını yazdırarak bakan olmuştur.

Yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç

Yılmaz Tunç kimdir nerelidir yazımıza Tunç’un güncel görevinden söz ederek devam edeceğiz. Ancak ondan önce eğitim hayatı süresince yaptıklarını açıklayacağız:
  • İlk ve orta öğretimini Bartın’da tamamlayan Tunç, liseyi de burada okumuştur.
  • Daha sonra üniversite sınavlarına girerek İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanmıştır. Hukuk eğitimi almak için Bartın’dan İstanbul’a gitmiştir. Fakülteyi 1995 yılında tamamlamış ve hukukçu olarak mezun olmuştur.
  • Yeni Adalet Bakanı, aldığı eğitimini geliştirmek amacıyla yüksek lisans için hazırlanarak İstanbul Üniversitesi’ni kazanmıştır. Üniversitedeki Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Mali Hukuk anabilim dalında yüksek lisansını tamamlamıştır.
  • Yüksek lisansın ardından gerek serbest avukatlık yapmış, gerekse de İstanbul Barosu’nda CMK servisinde çalışarak okuduğu bölümde tecrübe edinmiştir.
  • 2020 ile 2022 yılları arasında Adalet Komisyonu Başkanlığı görevine getirilen Tunç;  Adalet ve Kalkınma Partisi bünyesinde çalışmalarına devam etmiştir.
  • AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Yılmaz Tunç’un; Pendik Belediye meclis üyeliği bulunmaktadır.
  • Yüksek lisansını bitirdikten sonra AK Parti ile çalışmalarını yürütmeye başlayan Yılmaz Tunç AK Parti Grup Başkanvekilliğinden Adalet Bakanlığı’na geçiş yapmıştır.
AK Parti Grup Başkanvekilliğine 25 Mayıs 2022 tarihinde getirilen Tunç, 2 Haziran 2023 tarihine kadar bu görevine devam etmiştir. 2022 yılında eski AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan görevini Tunç’a teslim etmişti.
Yeni kabinedeki Bakanlar listesi açıklandıktan sonra AK Parti Grup Başkanvekilliği görevi sona eren Yılmaz Tunç, artık Adalet Bakanı olarak görev yapmaktadır. Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bakanlıktaki görevini Yılmaz Tunç’a devretmiştir. 4 Haziran 2023 tarihi ile birlikte yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç olmuştur.
 
Türkçe العربية English