Son Dakika Haberler

Dr. Fahrettin Koca kimdir?

Dr. Fahrettin Koca kimdir?

​Dr. Fahrettin Koca kimdir?

2 Ocak 1965’te Konya’da doğan Dr. Fahrettin Koca, ilk ve orta öğrenimini Konya'da, liseyi Bursa Erkek Lisesi’nde tamamladı.

Dr. Fahrettin Koca, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni 1988’de tamamladı ve tıp doktoru unvanına sahip oldu.

İhtisasını İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda tamamlayan Koca, 1995 yılında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı oldu.

Dr. Fahrettin Koca, kurduğu sağlık kurumlarında Türkiye’nin sağlıkta dönüşüm politikalarında önemli adımlar attı. Fahrettin Koca, başkanı olduğu Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma (TESA) Vakfı tarafında 2009 yılında kurulan İstanbul Medipol Üniversitesi’nin Mütevelli Heyeti Başkanlığını yürüttü.

Dr. Fahrettin Koca, evli ve dört çocuk babasıdır. Fahrettin Koca’nın Türk Pediatri Kurumu, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Sağlık Meslek Komitesi, Pediatrik Metabolizma ve Beslenme Derneği, Özel Hastaneler Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) üyelikleri bulunuyor.

Aynı zamanda Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi (DEİK) Eğitim Komitesi İş Konseyi Başkan Yardımcısı, Vakıf Üniversite Hastaneleri Derneği’nin Başkanı ve Hizmet İhracatçıları Birliği Sağlık Hizmetleri Komitesi Başkanıdır.

Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı Sisteminin ilk Sağlık Bakanı olarak seçildi.
Türkçe العربية English