Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Zümrüt Apartmanı'nın mucize ismi hayatını kaybetti!

27.10.2021 23:34:00
2004 yılında çöken ve 92 kişinin hayatını kaybettiği Zümrüt Apartmanı faciasından 132 saat sonra burnu bile kanamadan sağ olarak kurtulan zabıt katibi Muhammet Saltuk Kalem (32), Antalya’da geçirdiği epilepsi krizi sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybetti.
2 Şubat 2004 tarihinde merkez Selçuklu ilçesi Kerkük Caddesi'nde Kurban Bayramı'nın ikinci günü akşamı 11 katlı Zümrüt Apartmanı aniden çöktü. 92 kişinin enkaz altından cansız bedeni çıkartılırken bir mucize yaşandı. Çökme sırasında annesi ve ağabeyini kaybeden Muhammet Saltuk Kalem, enkazda oluşan boşluğa sığınarak 132 saat sonra burnu bile kanamadan sağ olarak kurtarıldı.

ANTALYA'DA HAYATINI KAYBETTİ


Zaman içerisinde üniversiteyi bitiren ve Konya Adliyesi ön bürolarda zabıt katibi olarak göreve başlayan Muhammet Saltuk Kalem, eğitim için gittiği Antalya ATGV Eğitim ve Sosyal Tesisleri'nde epilepsi nöbeti geçirmesi sonucu balkondan düştü.

Kalem, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Muhammet Saltuk Kalem'in yanında bulunan eşi Elif Kalem'in de Konya Bölge Adliye Mahkemesi'nde görev yaptığı öğrenildi.

Kalem'in cenazesi Antalya'daki otopsi işlemlerinin ardından Konya'ya getirileceği öğrenildi.

DİĞER HABERLER