Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor

29.11.2022 10:15:00
1 Aralık'tan itibaren başlayacak kış lastiği takma zorunluluğu 4 Nisan'a kadar sürecek. Kurala uymayan araçlara bin 152 lira cezai işlem uygulanacak.
Yurt genelinde kış lastiği hareketliliği başladı. Havaların soğumasıyla birlikte kış hazırlıkları başlarken, araç sürücüleri de lastikçilerin yolunu tuttu.

1 Aralık'ta başlayacak, 1 Nisan'da sona erecek
Yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların kış lastiği takmaları zorunlu kılınıyor. Uygulama 1 Aralık itibarıyla başlayacak ve 1 Nisan 2023'e kadar 4 ay boyunca devam edecek.

Cezası bin 152 lira
Güvenli ve akıcı bir yolculuğun amaçlandığı kurala uymayan araç sürücülerine ise bin 152 lira ceza kesilecek. Sayılı günlerin kaldığı uygulama kapsamında araç sürücüleri lastikçilere akın etmeye başladı.

"Kaygan zeminlerde tutuş oranını artırarak kaza riskini azaltır"
Kış lastiğinin önemi ile ilgili konuşan ileri sürüş teknikleri uzmanı Bahadır Alp Özbay, “1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında yolcu ve yük taşımacılığı yapan şehirler arası ve şehir içi araçlarda zorunlu. Fakat hava şartları 7 santigrat derecenin altına düştüğü anda bizim için kış şartları geçerli oluyor demektir. Kış lastikleri kaygan zeminlerde tutuş oranını artırarak kaza riskini azaltmaktadır. 4 MM ve üzerine kış lastiği olarak adlandırıyoruz tüm sürücülerin kış lastiği takmasını önemsiyoruz. Biz de sürücü adaylarına kış standartlarında sürüş tekniklerini anlatırken frenleme mesafesinin kış şartlarındaki zorluklarını anlatıyoruz ve kar yağmasa bile havalar soğuduğunda kış lastiğine geçilmesini öneriyoruz.” şeklinde konuştu.

DİĞER HABERLER