Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Zehir tacirlerine dev operasyon: 205 adrese baskın yapıldı

21.06.2022 09:52:00
Diyarbakır merkezli 10 ilde şafak vakti sokak satıcılarına karşı Türkiye'nin en kapsamlı operasyonu başlatıldı. "Kökünü Kurutma" adı verilen operasyona, 4 bin 200 polis katılıyor. 292 şüpheliye ait 205 adreste yapılan aramalar sürüyor.
Bakan Soylu, İl Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen basın toplantısında, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 8 ay önce başlatılan çalışma sonucu Kökünü Kurutma Operasyonu gerçekleştirildiğini duyurdu.
İran'da üretilen sentetik uyuşturucuları sınır illerden Diyarbakır’a götüren ve çevre illere dağıtan tüm örgüt üyelerinin yakalanması için çalışma başlatıldı.
8 ay süren çalışma sonucunda örgütün en üst yönetiminde 2 kadın elebaşının bulunduğu, uyuşturucu sevkiyatı ve para transferinin bir kısmının bunlar üzerinden yapıldığı tespit edildi.
Türkiye'nin en kapsamlı operasyonu
"Kökünü Kurutma" adı verilen ve Diyarbakır merkezli, İstanbul, Bursa, Batman, Şanlıurfa, Van, Muş, Bitlis, Erzurum, Eskişehir, Mardin'de başlatılan eş zamanlı baskınların, sokak satıcılarına karşı bugüne kadar yapılan Türkiye'nin en kapsamlı operasyonu olduğu belirtildi.
4 bin 200 polis, 2 helikopter, 20 narkotik madde arama köpeğinin katıldığı operasyonla, kimyasal nitelikli uyuşturucuları satan şüphelilerin tamamının tek seferde yakalanması planlanıyor. Ekiplerce, 292 şüpheliye ait 205 adreste yapılan aramalar sürüyor.

DİĞER HABERLER