Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Zehir taciri ayakkabı çalarken yakalandı

02.06.2023 11:18:00
Konya da polis ekipleri devriye gezdiği esnada bir şahsın elindeki ayakkabı dolu poşetten şüphelenerek şahsı durdurdu. Şahsın yapılan kimlik sorgusunda 20 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu ve poşetteki ayakkabıları çaldığı anlaşıldı. Gözaltına alınan şüpheli cezaevine gönderildi.
Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız...
Polis ekipleri Tatlıcak Mahallesinde devriye görevi ifa ettikleri esnada bir şahsın elinde içi ayakkabı dolu şeffaf bir poşetle yürüdüğünü fark etti.
Şahıstan şüphelenen polisler şahsı durdurarak kimlik sorgusu yaptı. Yapılan sorguda şüpheli şahsın Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama suçundan 20 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan ve Hırsızlık, uyuşturucu ticareti ve benzeri suçlardan 11 adet suç kaydı olan Mert Toklu (22) olduğu anlaşılarak gözaltına alındı. 

HIRSIZLIK ANI KAMERAYA YANSIDI
Mert Toklu'yla yapılan ön görüşmede Fetih Caddesi üzerinde bir binadaya girerek 3 adet ayakkabı çaldığını ve aynı gün binanın önünden çalınan bisikleti de kendisinin çaldığını itiraf etti. Bina girişindeki kameraya yansıyan görüntülerde şüphelinin tanınmamak için şapka taktığı ve üzerine kapşon giydiği, bina kapısını zorlayarak açıp hırsızlık olaylarını gerçekleştirdiği saniye saniye görüntülendi.
ÇALINAN BİSİKLET METRUK BARAKADA BULUNDU
Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin binanın bulunduğu bölgede yaptığı çalışmada, çalınan bisiklet boş bir arsa içerisinde bulunan, branda ile kapatılmış barakanın içerisinde bulundu. Polis ekipleri tarafından çalıntı olduğu tespit edilip el konulan bir adet bisiklet ve 3 adet ayakkabı sahiplerine teslim edilirken, 20 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Mert Toklu tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KONYA EMNİYETİ HIRSIZLIĞA KARŞI UYARDI
Daha önce hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları uyaran ve alması gerektiği tedbirleri paylaşan Konya Emniyet Müdürlüğü uyarılarını tekrarladı. Yetkililer apartman giriş kapılarının kesinlikle açık bırakılmaması ve tanımadığımız kişilere kapıyı açmamamız gerektiğini ifade etti.

DİĞER HABERLER