Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

‘Yüksek riskli’ Konya’da korkutan kalabalık

13.03.2021 17:59:00
Konya’da hafta sonu caddeler doldu taştı… Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmadığı ikinci cumartesi gününe sakin başlayan Konya, öğlen saatlerinde dışarı çıkan vatandaşlarla hareketlendi.
Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız...
Kentin birçok noktasında yoğun kalabalık  vardı. Parklar, cadde ve meydanlar yine doldu taştı. Kimi yürüyüş, kimi piknik yaptı. 
Kabalık mekânların başında ise yine Alâeddin Tepesi ve Zafer Meydanı geldi. Havanın güzel olmasından yararlanan Konyalılar, vaka sayılarındaki artışa rağmen hafta sonunda kendilerini dışarı attı. 
Alâeddin Tepesi’nde oturan vatandaşlar sosyal mesafe ve maskeyi unuttu. Yoğun görüntülerin oluştuğu Konya’da bir taraftan da denetimler sürdü.  Konya'da polis, belirlenen birçok noktada salgın tedbirlerini denetledi, esnafa kurallara riayet etmeleri yönünde uyarılarda bulundu.
Geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanlığının açıkladığı haftalık her 100 bin kişideki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısı verilerine göre, Konya'da haftalık vaka sayısı 100 bin kişide 100'ün üstündeydi. Hal böyle olunca akıllarda Konya maviye nasıl dönecek? sorusu geldi.

 

DİĞER HABERLER