Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

YKS sınavına son anda yetiştiler!

26.06.2021 11:20:00
Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ilk oturumu, "Temel Yeterlilik Testi" 10.15 itibariyle başladı.
Konya’da Selçuk Üniversitesi Alâeddin Keykubat Kampüsünde sınava girecek olan öğrenciler dakikalar öncesinde fakültelere gelerek sınıflardaki yerlerini aldı.  
ÖSYM, YSK’de uygulanacak kuralları açıkladı. Adaylardan 1 saat 15 dakika önce salonda olmaları istendi. Ayrıca adayların sıralarına oturduktan sonra sınav süresince maskelerini çıkarabilecekleri belirtildi.

Adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmadı. T.C. kimlik kartını kaybeden, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası ve fotoğraf bulunmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günleri açık bulunduruldu.
Ancak sınava yine vaktinde yetişemeyenler oldu. Son dakikada gelen bir öğrenci tam binaya girecekken, kapı kapandı. Velilerin ısrarı, tepkisi ve “aç, aç” tezahüratları sayesinde öğrenci içeriye alındı.

Adaylara TYT'de Türkçe testinde 40, sosyal bilimler testinde tarihten 5, coğrafyadan 5, felsefeden 5, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5 olmak üzere toplam 20, temel matematik testinde 40, fizikten 7, kimyadan 7 ve biyolojiden 6 sorunun yer aldığı fen bilimleri testinde de 20 soru yöneltildi.

DİĞER HABERLER