Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

YKS'de zaman yarışı: Konya'da kimi genç sınavı kaçırdı kimi son anda yetişti!

17.06.2023 11:04:00
Konya Karatay Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi'nde sınava dakikalar kala gergin anlar yaşandı. Bir genç sınava saniyeler kala geç kaldı ve sınava alınmadı. Başka bir genç ise sınava son anda yetişti.
Milyonlarca üniversite adayının beklediği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bugün saat 10.15'te başladı. Türkiye genelinde düzenlenen YKS'nın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün yapıldı.
Saatler 10.00'ı gösterdiğinde okul kapıları kapatıldı. Bazı üniversite adayları sınava saniyeler kala, koşarak yetişirken bazı adaylar ise geç kalarak içeri alınmadı.
Adayların maratonu saat 10.15 itibarıyla başladı. Adaylara 120 soru için 165 dakika süre tanındı. Üniversite adayları sınavda ter dökerken, aileleri ise okul kapılarında çocuklarının heyecanını paylaştı.
Sınava Saniyeler kala geç kaldı!
Konya Karatay Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi’nde sınava dakikalar kala gergin anlar yaşandı. Sınava 10.07'de gelen gencin sınava alınmamasıyla birlikte veliler sitem ettiler.
Son anda yetişti!
Aynı okulda ise sınavın son bir dakikasında gelen genç kızın sınava yetişmesiyle veliler büyük bir sevinç yaşadı.(Yunus Köroğlu)

DİĞER HABERLER