Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Yapay zeka Konya’ya rakip olan ili açıkladı!

09.10.2023 23:32:00
Son dönemlerde yapay zeka kullanımı iyice arttı. Hayatımızın her yerinde karşımıza çıkmaya başlayan yapay zeka bazen yapmış olduğu tahminlerle kullanıcılarını şaşırtabiliyor. Daha önce Türkiye’nin bütün illerini yeniden isimlendiren yapay zeka bu seferde bütün illerin rakip şehirlerini açıkladı. Yapay zekanın açıkladığı şehirler arasında Konya’da var. İşte Konya’ya rakip olan o il…
Yapay zeka teknolojisinin gelişimi her geçen gün hayret verici düzeyde artmakta. Yapay zekanın hayatımıza olan etkisi ise bir hayli fazla. Yapay zeka karşımıza bir çok alanda çıkıyor. Bunlardan biriside yapay zekanın bize vermiş olduğu raporda Türkiye’de illerin rakibi olan diğer şehirlerin listesi.  Son zamanlarda Türkiye’nin bütün illeri arasındaki rekabet, ekonomi ,üretim ve yatırım gibi alanlarda analiz eden yapay zeka bu analize bağlı olarak rakip şehirlerin bir listesini oluşturdu.
   

KONYA’NIN EN BÜYÜK RAKİBİ ESKİŞEHİR

Bu ilginç yapay zeka çalışmasında Konya’nın en büyük rakibinin Eskişehir olduğu belirlendi. Konya ve Eskişehir Türkiye’nin önemli turizm, ticaret, sanayi  ve kültür merkezlerden birisi. Her iki şehrin turizm faaliyetleri, eğitim destekleri ve ekonomik alt yapıları bu rekabetin şekillenmesinde önemli rol oynamaktadır.       

ESKİŞEHİR’İN EN BÜYÜK RAKİBİ KONYA

Yapay zekanın açıkladığı rekabet analizine göre Konya’ya rakip olan Eskişehir’in de en büyük rakibi Konya.  Eskişehir ve Konya’nın sanayi , ekonomi ve kültürel faaliyetler alanındaki yatırımları yapay zeka tarafından analiz edilerek bu sonuca varmıştır.

DAHA ÖNCEDE 81 İL YENİDEN İSİMLENDİRDİ

Yapay zeka teknoloji kullanılarak Türkiye’nin 81 iline yeniden isim verildi. İstanbul'a "İstarmoni", Ankara'ya "Atatürk",İzmir’e “Azura” ismini verdi.
 

KONYA’NIN ADI “TÜRKİSTAN” OLDU!

Yapay zeka yeniden isimlendirdiği Konya’ya da "Türkistan" ismini verdi. Öte yandan kayısısı ile ünlü Malatya’ya da “Kayısı” ismini verdi. 
 

DİĞER HABERLER