Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

​Yapay Çiçekler Nasıl Temizlenir?

01.07.2021 00:32:00
Çiçek temizliği nasıl yapılır? Yapay çiçekler nasıl temizlenir sorusunun yanıtını veriyoruz. İşte yanıtı…
Yapay çiçekler nasıl temizlenir sorusunun yanıtına ilk olarak, düzenli toz almanın önemli ile başlıyoruz. Yapay çiçekler çok fazla toz tutar. Temiz olması için önemli olan düzenli olarak temizlenmesidir. İç mekanların olmazsa olmazıdır; ancak tozlanması halinde görüntüsü bozulur. Bunun için mutlaka temizleme işleminin düzenli olmasına özen göstermeniz gerekiyor. Bu sayede her zaman parlak ve canlı bir görünüm söz konusu olacaktır. Özellikle açık renkte olan yapay çiçeklerde düzenli temizleme olmazsa sararma söz konusu olacaktır. Bunun önüne geçmek açısından mutlaka temizle işleminin en iyi şekilde yapılması gerekiyor.


Haftada 1 Kere Tozları Alınmalı
Temizleme işlemi için önemli olan, hafta bir toz alımıdır. Haftada bir kere toz alımının gerçekleşmesinde dikkat etmeniz gereken mikrofiber bez kullanmak olacak. En kolay yöntem olduğundan, düzenli olarak temizliğin yapılması yeterli olacaktır. Tozu direkt olarak almak için dilerseniz süpürge makinesini de kullanabilirsiniz. Hortum kısmına lastik bant ile eski çorabınızı sabitleyerek direkt olarak daha derinlemesine bir temiz de yapabilirsiniz. Tozların çok daha derinlemesine bir şekilde alınması sağlanıyor olacaktır. Yapay çiçeklerin temizliği için önemli olan, toz alma işleminin en iyi şekilde gerçekleşmesidir. Toz almada sunulan öneriler ile temizleme yapabilirsiniz.
 
  • Mikrofiber bez ile temizlik: Yavaş yavaş bu bezi kullanarak tek tek temizleme yapılır. Her çiçek bölümü için toz tamamen gidene kadar temizliği yapacaksınız. Az miktar su ile temizlemeyi daha derinlemesine yapabilirsiniz.
 
  • Süpürge ile temizlik: Süpürge ile yapay çiçek temizliği için yapmanız gereken, süpürgenin ucuna takacağınız bir çorap ile temizleme olmasıdır. Bu durumda direkt olarak temizleme işleminin derinlemesine gerçekleşmesi sağlanacaktır. Son derece hızlı bir şekilde temizlik yapılmış olacaktır.
 
  • Cam temizleyici ile temizlemek: Temizleme işleminin cam temizleyicisi ile yapılması ile parlak ve canlı olacaktır. Ancak çiçeklerde bir ıslaklık da kalacaktır. Mutlaka çiçeklerin 30 dakika güneş ışığında kalmasına özen göstermelisiniz.
Yapay çiçek temizliği için önerilere göre hareket edebilirsiniz. Seçim sizin.

KONHABER / ÖZEL HABER

DİĞER HABERLER