Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Veresiye defteri gibi liste yapan örgüte operasyon: Milyonlarca liralık vurgun

11.11.2022 16:49:00
Edirne'de kurdukları örgüt ile insanları ağlarına düşürerek borç batağına sürükleyen örgüt, jandarma operasyonu sonucu çökertildi.
Edirne'nin Uzunköprü ve Lalapaşa ilçelerinde zor durumda olan vatandaşlara borç vererek tefeci tuzağına düşüren suç örgütü, jandarma tarafından düzenlenen operasyonla çökertildi. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, 11 şüpheliye ait 13 farklı adrese eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alındı. Operasyon dahilinde yapılan aramalarda; 2 silah ve bunlara ait 45 mermi, 20 tane av tüfeği fişeği, 2 şarjör, içerisinde para tahsilatı yapılacak vatandaşların adının ve 300 bin lira tutarında miktarların yazılı olduğu 4 adet defter, 20 vatandaş adına düzenlenmiş senet, 32 adet boş senet, 10 adet cep telefonu ve telefonlarda kullanılan sim kartlar, suçlardan elde edildiği düşünülen 62 bin 950 lira ile zanlılar tarafından yapılmış 875 bin lira ve 18 bin 950 dolarlık banka havale dekontları ele geçirildi. Ayrıca, yapılan aramalarda bulunan 4 adet USB belleğe de el konularak kriminal incelemeye alındı.

Olayla ilgili olarak yakalanan şahıslar, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tutuklanma istemiyle gözaltına alındı. Olaya ilişkin soruşturma genişletilerek devam ederken, adli ve kolluk makamların suç örgütleri ile mücadeleye kararlılıkla devam edeceği belirtildi.

DİĞER HABERLER