Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Vatan Partisi'nin Cumhur İttifakı'na girme talebi reddedildi

29.03.2023 17:22:00
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhur İttifakı'na katılmak istediklerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilettiklerini ancak bu taleplerinin reddedildiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı adayı olması için 100 bin imza sayısını toplayamayan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Cumhur İttifakı'na katılma talebi reddedildi.

Partisinin İstanbul'da merkez karar kurulu toplantısında konuşan Perinçek, Cumhur İttifakı'nı ABD'den korkanların oluşturduğunu söyledi.Perinçek'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Zor bir dönemden geçiyoruz. Türkiyemizi aydınlıklara çıkarmak için, Vatan Partisi olarak Mecliste görev almamız ve hükümet görevleri üstlenmemiz zorunludur. Bu gerçeğin bilincindeyiz.

"CUMHUR İTTİFAKI'NA KATILMA TALEBİMİZ REDDEDİLDİ"
Güçlü ve etkili muhalefet olmayı hedeflemiyoruz. Meclis'te yer almamız ve Hükümet görevleri yüklenmemiz, Türkiye'nin vazgeçilmez ihtiyacıdır. Bu sorumlulukla 22 Mart 2023 günü yaptığımız görüşmede, Sayın Cumhurbaşkanımıza Cumhur İttifakına katılma talebimizi arz ettim. 24 Mart 2023 günü Vatan Partisi ile birlikte seçime girmeyeceklerini bize bildirdiler.

DİĞER HABERLER