Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Vali Vahdettin Özkan’ın ziyaretleri sürüyor

10.02.2021 17:05:00
Konya Valisi Vahdettin Özkan, kentte bulunan KONESOB, SGK, İŞKUR ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bir takım ziyaretlerde bulundu, yapılan faaliyetler hakkında bilgi aldı.
Kentte bir takım ziyaretlerde bulunan Konya Valisi Vahdettin Özkan, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Kadir Kağnıcıoğlu ve Şoför Nakliyeci Otomobilciler Esnaf Odası (KONSOF) Başkanı Ahmet Şen’i ziyaret ederek, oda başkanlarından faaliyetleriyle ilgili bilgiler aldı.
Mesleki ve teknik ihtiyaçların karşılanması ve meslek mensuplarının sorunlarını gidermek üzere Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin önemine değinen Vali Özkan, Konya’ya daha iyi hizmet vermek için hep birlikte çalışacaklarını ifade etti.
Esnaflarımızın taleplerini dinleyen Vali Özkan, talepleri Valilik İş Takip programına dâhil ettirerek gerekli çalışmalar ve ilgili kurumlarla koordinasyonun sağlanacağını belirtti.
Oda başkanlarına ziyaretleri sırasında Vali Özkan’a; Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu eşlik etti.

Konya Valisi Vahdettin Özkan’ın bir sonraki durağı  Konya Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü oldu. 

SGK İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz’dan kurumun çalışmaları hakkında brifing alan Vali Özkan, kurum hedefleri, izleme-değerlendirme, hizmetlere erişim konularında ekibe değerlendirme ve yönlendirmelerde bulundu.

Vali Vahdettin Özkan daha sonra Konya Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR)  İl Müdürlüğünü ziyaret ederek çalışma hayatının iyileştirilmesi ve istihdam konusunda yapılması gereken faaliyetleri değerlendirdi.
İŞKUR İl Müdürü Emrah Keleş’ten çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Özkan, hizmet binasında da incelemelerde bulundu.
İŞKUR İl Müdürü Emrah Keleş tarafından Vali Özkan’a, kurumun daimi faaliyetleri, pandemi dönemindeki özellikle Kısa Çalışma Ödeneği süreci ve Konya İşgücü Piyasası Analizi başlıklarında ayrıntılı sunum yapıldı.

Vali Özkan'ın kentteki son durağı Konya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü oldu. Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu ve kurum şube müdürlerinin katıldığı çalışma toplantısında, İl Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışmalar ile ihtiyaç sahiplerine verilen hizmetler ve projeler hakkında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İbrahim Akyüz tarafından ayrıntılı brifing verildi.

Yapılan bilgilendirmenin ardından kurum hizmet binasında incelemelerde bulunan Vali Özkan, yapılan çalışmalardan dolayı memnuniyetini dile getirerek, çalışmaların artırılarak sürdürülmesi talimatını verdi.

DİĞER HABERLER