Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Vali Özkan, İl Sağlık Müdürlüğü’nde incelemelerde bulundu

09.03.2021 11:35:00
Konya Valisi Vahdettin Özkan beraberinde Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu ile birlikte İl Sağlık Müdürlüğü’nde incelemelerde bulundu. İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç’dan kurum çalışmaları ve pandemi sürecinde il genelinde yürütülen çalışmalar hakkında ayrıntılı brifing alan Vali Özkan, aşılama süreci, mutasyonlu virüs ve filyasyon çalışmaları ile ilgili olarak hazırlanan sunumları takip etti.
Konya’da son günlerde artan Covid-19 vaka sayıları ile birlikte sağlık ve diğer alanlarda alınması gereken ek tedbirler konusunda sağlık yöneticileri ile fikir alışverişinde bulunan Vali Özkan, sağlık sistemi üzerine düşen yükün taşınabilecek bir seviyede tutulabilmesinin önemli olduğuna vurgu yaptı. Aşı ve HES kodu gibi özellikli tedbirlerin yanı sıra önleyici faaliyetlerin daha da yaygınlaştırılabilmesinin mücadelenin bir parçası olduğunu ifade eden Vali Özkan, “Vaka sayılarındaki yükselmeyi kontrol altına alarak, önleyici tedbir ve denetimlerle bu rakamların en kısa sürede aşağıya çekilmesini hep birlikte sağlamalıyız” dedi. 
Salgının seyrinin değişmesi adına en önemli hususların başında aşılama faaliyetlerinin geldiğini söyleyen Vali Özkan, Konya’da 65 yaş üstü vatandaşların ve hedef kitlelerin hızla aşılandığını belirtti. Hasta veya temaslı olan kişilerin toplum içine çıkmalarının önlenebilmesi için HES kodu uygulamasının da mücadelede hayati önem taşıdığını belirten Vali Özkan, HES kodu sorgulamalarının yaygınlaştırılarak çok daha hassas şekilde devam edeceğini ifade etti.
Koronavirüs ile mücadele noktasında sağlık çalışanlarının canla başla görev yaptıklarının altını çizerek tüm çalışanlara teşekkür eden Vali Özkan, şehrimizde temaslıya erişim diliminin Türkiye ortalamasının altında olmasının sevindirici olduğunu söyledi. Vali Özkan, yapılan sunum ve konuşmaların ardından Konya Valiliği öncülüğünde hazırlanan eylem planı kapsamında kurulan Pandemi Danışma ve Çözüm Merkezi ile Kriz Koordinasyon Merkezinde de incelemelerde bulunarak buralarda verilen hizmetleri yerinde değerlendirdi.

DİĞER HABERLER