Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Vali Özkan’dan 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü mesajı

11.03.2022 15:10:00
Konya Valisi Vahdettin Özkan 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla mesaj yaymladı.
Vali Özkan mesajında şu ifadelere yer verdi:
Bugün, milli şair Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı Türk milletinin onurlu mücadelesini ve bağımsızlığını simgeleyen İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 101. yıl dönümünü kutluyoruz. 

Vatanımızın birçok yeri düşman işgali altındayken Türk halkı kadını, erkeği, çocuğu ve askeriyle canını ortaya koyarak verdiği kutsal mücadele sonrasında, Mehmet Akif Ersoy milletimizin şanlı mücadelesini satırlarına tek tek işleyerek İstiklal Marşı’nı yazmış, bu ölümsüz eser tarihin akışını değiştiren yüce Türk milletinin adeta bir kahramanlık destanı haline gelmiştir. 

Mehmet Akif Ersoy, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” derken de verilmiş olan bu mücadelenin zorluğunu ifade etmiştir. Şanlı bayrağımızla birlikte bağımsızlığımızın en önemli simgelerinden olan İstiklal Marşımız, vatan sevgisini, bağımsızlık mücadelesini ve coşkusunu damarlarımızda hissettirmektedir. Özlü dizeleriyle milletimizi ortak düşünce ve duygularda buluşturmakta, birlik, beraberlik ve dayanışmamızı güçlendirmektedir. 

Bu duygu ve düşüncelerle; ülkemizin milli marşı ve milli düsturu olan İstiklal Marşımızın TBMM’de kabulünün 101.yıldönümünü canı gönülden kutluyor, millî mücadelenin büyük önderi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY’u ve bütün milli mücadele kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yâd ediyorum.  

DİĞER HABERLER