Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

VAKA Topluluğu, Rektör Prof. Dr. Aksoy’u ziyaret etti

20.10.2022 14:19:00
Selçuk Üniversitesi Veteriner Araştırma Kariyer Akademisi (VAKA) Topluluğu, Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy’u ziyaret etti.
Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencileri tarafından kurulan Veteriner Araştırma Kariyer Akademisi (VAKA) Topluluğunun Başkanı Ahmet İçigen, Başkan Yardımcısı Vakkas Özmen, Sekreter Aytuğ Turan, Tanıtım Medya Yöneticisi Gülce Kırbaş, Akademik Danışman Prof. Dr. Hasan Güzelbekteş ile birlikte Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy’u ziyaret etti. 

BİR YILDA 10 ETKİNLİK DÜZENLENDİ
Veteriner Araştırma Kariyer Akademisi (VAKA) Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Dr. Hasan Güzelbekteş, “Topluluğumuz kurulalı yaklaşık bir yıl oldu. Veteriner Fakültesinin saha ile entegrasyonunu sağlamak üzere çeşitli faaliyetlerde bulunmayı amaçlayan, tamamen mesleki konuları içeren bir topluluk. Topluluğumuz, bir yıl içerisinde 10 faaliyet gerçekleştirdi.” dedi. Topluluk Başkanı Ahmet İçigen de “Fakültede aldığımız eğitimleri saha ile entegre olarak yürütürsek çok daha iyi sonuçlar alacağımızın farkındaydık. Topluluğumuzu bu amaçla kurduk. Teknik geziler düzenlemeyi, alanında uzman kişilerden fakültemizde eğitimler almayı hedefliyoruz.” diye konuştu. 

“ÖĞRENCİLERİMİZİN PROJELERİ BİZLER İÇİN ÇOK KIYMETLİ”
Öğrencilerin çalışmalarına destek verdiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy ise 
“Öğrencilerimizin projeleri bizler için çok kıymetli. Öğrenci topluluklarının hepsi çok dinamik. Veteriner hekimliği sadece okulda alınan derslerle sınırlı değil, sahada pratiği de gerektiriyor. Veteriner, sahayı bilmeden olmaz. En güçlü Veteriner Fakültesinde eğitim alıyorsunuz. Bu, çok kıymetli. Sahada güçlü olan bir fakülte. Veteriner Fakültemiz,  Selçuk Üniversitesinin yapmış olduğu çalışmaların da öncüsü durumunda. Aşı çalışmalarına katkı sağlayan, cerrahide başarılı ameliyatlar yapan akademisyenlerimiz, Türkiye’de ve dünyada referans olarak gösteriliyor. Bu başarılar, sizlerin kaliteli bir eğitim aldığınızın, ciddi birikimlerle yetiştiğinizin göstergesi.” ifadelerini kullandı.  

DİĞER HABERLER