Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Vaka sayısı binin altında

22.05.2022 22:35:00
Son 24 saatte 905 yeni vaka tespit edildi. Sağlık Bakanı Koca, "Vaka sayısı 3 gün üst üste binin altında gerçekleştiğinde, maske kullanımı toplu taşımada da zorunlu değil serbest olacak" açıklamasını yaptı.
Sağlık Bakanlığı, Günlük Koronavirüs Tablosu'nu "covid19.saglik.gov.tr" sitesinden paylaştı. Buna göre, son 24 saatte 118 bin 852 test yapıldı, 905 yeni vaka tespit edildi, 5 kişi hayatını kaybetti. 

Vaka sayısının 1000'in altına düşmesi, "Toplu taşımada maske zorunluluğu kaldırılıyor mu?" sorusunu akıllara getirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da "uzun süredir beklenen gün" ile ilgili Twitter hesabından bilgi verdi.

Vakaların 3 gün üst üste binin altında olması durumunda, toplu taşımada da maske zorunluluğunun kaldırılacağını açıkladı. Paylaşımına "Daha düşük sayıların haberini vermek dileğiyle" notunu düştü. 
 
Önce açık havada, sonra kapalı alanlarda zorunluluk kalktı

Salgınla mücadelede dönüm noktası, aşının yaygınlaşması oldu. Dünyada ve Türkiye'de kısıtlamalar birer birer kaldırılmaya başlandı.

2 Mart'ta toplanan Bilim Kurulu toplantısında yeni kararlar alındı. Açık havada maske zorunluluğu kaldırıldı. Kapalı alanlar için de yeni uygulama getirildi.

26 Nisan'da yapılan Bilim Kurulu Toplantısı sonrası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kapalı mekanlarda maske kullanma zorunluluğunun kaldırıldığını, maskenin sadece toplu taşıma araçları ve sağlık kuruluşlarında kullanılacağını açıklamıştı.

Erdoğan, "Sadece toplu taşıma araçları ve sağlık kuruluşlarında maske uygulamasına vakaların binin altına düşene kadar bir müddet daha devam edecektir" bilgisini vermişti. 

DİĞER HABERLER