Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Ünü Türkiye'ye yayılan, Konya denilince akla ilk gelen lezzet: Etliekmek!

02.09.2023 14:56:00
Konya ile özdeşleşen ve Konya denilince akla ilk gelen lezzet Etliekmek... Ünü Türkiye'ye yayılan etli ekmek, lezzetiyle yıllardır yöre halkının ve kente gelen turistlerin vazgeçilmez tatları arasında yer alıyor.
Yöre halkının ve şehre gelen turistlerin ilk ilgisini çeken etli ekmeğin geçmişi eskiye dayanıyor.

Namı Konya sınırlarını çoktan aştı
Konya ile bir bütün haline gelen etliekmek, yöre halkının çok fazla tükettiği bir besindir. Konya’nın etliekmeği, sadece Konya’da değil birçok yerde vazgeçilmez bir tat olmuştur. Tadına doyamayacağınız etliekmek, Konya’ya özgü olsa da namı Konya sınırlarını çoktan aşmıştır.

Etliekmeğin tarihi 

1200'lü yıllardan itibaren Konya'da üretildiği biliniyor. ilk olarak 1923'te Konya'daki Kebaplar Çarşısında kayda geçti. Konya etliekmeği 09.06.2017 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret alarak yöreye aitliğini ispatlamış oldu.

Aşama aşama Etliekmek...
Hamur açılıyor, şekil veriliyor, malzemeler ekleniyor ve fırınla buluşuyor. İşte aşama aşama Konya'nın meşhur lezzeti etliekmeğin yapılışı...Hazırlanan hamura, usta eller şekil veriyor.
Şekil verildikten sonra, malzemeler ekleniyor.Son aşama etliekmeğin fırınla buluşması.Etliekmek, piştikten sonra üzerine maydanoz serpilerek servis ediliyor.

Konya etliekmeği Hangi Malzemeler Kullanılarak Yapılır?
Konya etliekmeği yapmak için gerekli olan malzemeler; koyun eti, soğan,domates ve biberden oluşuyor.

Konya'da Etliekmek tüketimi
Konyalılar etliekmeği daha çok özel günlerinde kullanırlar. Düğüne, açılışa ya da sünnete gittiğiniz zaman size sunulan ikramlardan biri etli ekmektir. Etli ekmek, gelenekselleşmiş bir lezzettir. Etliekmek, Konyalılar için vazgeçilmezdir.

Konya'da Etliekmek Fiyatları
180 gram etliekmek ve pide hamurunun fiyatı 9 liradan oluşuyor. Tek etliekmeğin fiyatı ise 120 lira. (Tahir Yılmaz)

DİĞER HABERLER