Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

UID İsveç, deprem bölgesine doğru yola çıktı

22.02.2023 11:55:00
UID İsveç tarafından toplanan yardımlar depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için deprem bölgelerine ulaştırılacak.
UID İsveç Yönetim Kurulu Başkanı Özer Eken, Teşkilatlanma Başkanı Uğur Yıldız, UID Genel Merkez MKYK Üyesi ve İsveç Bölge Sekreteri Enes Kan, Halkla İlişkiler Başkanı Mesut Yalçın, Gençlik Kolları Başkanı Samet Yıldız ve Yönetim kurulu üyeleri, İsveç'te hayırseverlerinde desteği ile toplanan yardımları Adıyaman ilindeki depremzedelere ulaştırmak için yola çıktı. 
UID İsveç tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Değerli vatandaşlarımız, emanetleriniz yola çıkıyor. Kış şartlarına uygun, soba kurulabilir çadırlarımız, 28 ton odun ve kömürlerimiz ve bunun haricinde AFAD'dan gelen talep dogrultusunda eksikler yüklenmek de.Malzemeleri AFAD ile birlikte Adıyaman da köy köy teslim edeceğiz, malzemelerin yarısı merkeze yarısı köylerimize dağıtılacak şekilde planlanmaktadır. Bunun haricinde kuzu alınıp köylerdeki vatandaşa gelir elde etmeleri için dağıtılması planlanmaktadır.Kulu Belediyesine ulaşım konusunda bizlere yardımcı olduğu için teşekkür ediyoruz. Karatay Belediyesi ile de işbirliğimiz olmuştur. Belediyemizin malzeme tedariği üzerine sunduğu katkı ile birlikte yardımlar ulaştırılacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz." denildi.  
Ertan Özkök/Kulu

DİĞER HABERLER