Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

UCİM: Çocuklar vatandır, vatanımızı koruyacağız

16.09.2022 17:32:00
Kısa adı UCİM… Türkiye genelinde yaşayan çocukların her türlü istismar ve ihmallerine yönelik mücadele etmek için 2017 yılında kurulan bir dernek. Her kesiminden büyük ilgi ve destek gören dernek, Konya’da STK temsilcileriyle bir araya geldi. Amaç, çocuk istismarlarının önüne geçebilmek.
Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız...
Bugüne kadar binlerce çocuğa ulaşıp, eğitimler düzenleyerek farkındalık oluşturulmasına katkı sağladılar. Birçok farklı üniversitede kurulmuş öğrenci kulüpleri ile iş birliği yaparak geniş çaplı çalışmalar yürüttüler.
Kısa adı UCİM olan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği, çocuk istismarı konusuna dikkat çekmek üzere Türkiye’de Konya’da dâhil 55 ilde yaklaşık 75 bini aşkın gönüllüsü ile faaliyet gösteriyor.
 “Çocuklar vatandır, vatanımızı koruyacağız” ilkesiyle pek çok ilde proje ve dava yürüten UCİM, çocuk istismarıyla mücadele kapsamında Konya’daki STK’larla bir araya geldi.

UCİM’de düzenlenen toplantıya Kızılay, Yeşilay, SOBE, KİKAD, İNKAD ve 0-12 Yaş Koruma Derneği Temsilcileri katıldı. Hepsinin de ortak amacı çocuk istismarlarının önüne geçebilmek.  

 
 

 

DİĞER HABERLER