Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Üç ayların ilk ulvi gecesi: Regaib Kandili

17.02.2021 13:05:00
İslam âlemi bir mübarek Regaib kandiline daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor… Mübarek üç ayların ilk ulvi gecesi olan Regaib Kandil’inde nefis muhasebesi yapacak Müslümanlar, insanlığın kurtuluşu için yüce Allah’a tövbe ve istiğfarda bulunacak.
İslam Âlemi rahmeti, bereketi ve mağfireti bol olan manevi bir mevsime girişin habercisi Regaib Kandiline kavuşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyor. Bu mübarek gecede Müslümanlar insanlığın kurtuluşu için yüce Allah’a tövbe ve istiğfarda bulunacak.
 Regaib; istenilen, değeri çok olan bağış, ikram, ihsan ve nefis şeyler anlamına geliyor. Allah-ü teâlâ, bu gecede müminlere, ihsan ve ikramlarda bulunuyor. Bu geceye hürmet edenleri affedeceğini buyuruyor. Regaib gecesi mutlaka ibadetle geçirilmeli, kazası olan hiç değilse bir günlük kaza namazı kılmalı! Kazası olmayanlar da nafile namaz kılmalı, Kur’an-ı Kerim okumalı ve tövbe istiğfar getirmeli.
Peygamber Efendimiz Ramazan ayından sonra en çok oruç tuttuğu ay Recep ayıdır... Recep ayında oruç tutmanın muazzam ve muhteşem sevapları var.

Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyruluyor: “Ey Peygamber biz seni hakikaten bir şahit, bir müjdeci ve korkutucu olarak Allah’a ve O’nun emri ile bir davetçi, nur saçan bir kandil olarak gönderdik.” Bu gecede nefis muhasebesi yapacak Müslümanlar İslam âlemi ve bütün insanlık için Allah’a dua ve niyazda bulunacak… İçinden geçtiğimiz süreç göz önünde bulundurulmalı ve her Müslüman, ülkemiz için de bol bol dua etmeli… 

Regaib Kandili dolayısıyla KONTV 19.00’dan itibaren Ilgın Pir Hüseyin Camii’ndeki “Kandil Özel” programını naklen ekranlara taşıyacak… 

DİĞER HABERLER