Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Türkiye'de belediyeler eliyle kuruldu! İşte Konya’daki ilk özel müze

10.06.2023 15:59:00
Türkiye'de belediyeler eliyle kurulan ilk özel müze olan Koyunoğlu Müzesi sahip olduğu büyük koleksiyonla oldukça dikkat çekiyor.
Koyunoğlu Müzesi, Türkiye'de belediyeler eliyle kurulan ilk özel müzedir. Ahmet Rasih İzzet Koyunoğlu'nun topladığı etnografik ve folklorik eşya, belge ve malzemelerle yazma ve matbu kitaplarını, 1973 yılında Konya Belediyesine bağışladı. 
2 KÜTÜPHANE BULUNUYOR
Müzenin içinde toplantı salonu ve yazma eserleri olan 2 kütüphanede bulunuyor. Aynı zamanda bahçe kısmında ise yaşayan eski Konya evi şeklinde düzenlenmiş bir binada da bulunuyor. 
BÜYÜK BİR KOLEKSİYONA SAHİP
Konya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olarak hizmet veren bir müze ve kütüphane olan Koyunoğlu Müzesi, büyük bir koleksiyona olma özelliğiyle ön plana çıkıyor.  Müzenin giriş katında Anadolu medeniyetlerine ait arkeolojik buluntular, sikke, hat eserleri, tabiat tarihi bölümü ve tematik sergiler yer alırken, birinci katta ise etnoğrafik eserler, halı, kilim ve tespih koleksiyonu sergileniyor. 
HAFTANIN 6 GÜNÜ HİZMET VERİYOR
Ayrıca söz konusu müzenin birinci katında başta el yazması eserler olmak üzere 35 bin ciltlik zengin bir kütüphane yer alıyor. Müze pazar günleri hariç haftanın 6 günü saat 08.00- 17.00 arası hizmet veriyor.(Harun Susal)


 

DİĞER HABERLER