Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Türk Hava Kuvvetlerinin kurtarıcı kanatları: Melek Filo

09.06.2022 16:11:00
Amasya'nın Merzifon ilçesindeki 5'inci Ana Jet Üs Komutanlığına bağlı, "Melek Filo" olarak bilinen 203. Filo Komutanlığındaki timler, Hava Kuvvetlerinin gerçekleştirdiği operasyonlarda arama kurtarma faaliyetlerinin yanı sıra yaşanan afetler sonrası tahliye çalışmalarında aktif rol oynuyor.
Her bir askerin canını kendisine emanet bilen Türk Silahlı Kuvvetlerinin görevi sırasında kaza geçiren pilotların ve personelin sağ salim kurtarılması için özel timleri bulunuyor.
Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 5'inci Ana Jet Üs Komutanlığı bünyesindeki "Melek Filo"da bulunan, pilot, arama kurtarma ihtisaslı personel, uçuş teknisyeni ve uçuş tabibinden oluşan timler de 7 gün 24 saat görev yapıyor. Olası bir ihbar için hazır bekleyen timler, yapılan çağrı sonrası, harekat odasındaki planlamanın ardından hızlıca harekete geçiyor.
Batı Karadeniz'de geçen yıl yaşanan sel felaketinde tahliye çalışmalarında aktif görev alan "Melek Filo" timleri, mahsur kalan 435 vatandaşı helikopterle güvenli bölgelere tahliye etti.
203. Filo Komutanlığında görev yapan pilot yüzbaşı, "Melek Filo" personelinin uçuş şartlarının uygun olduğu her an canları pahasına görev yaptığını söyledi.

DİĞER HABERLER