Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

TÜBA organizasyonunda "enerjide yapay zeka" ele alınacak

16.05.2022 10:28:00

ANKARA (AA) - Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından, "Enerjide Yapay Zekanın Rolü Çalıştayı ve Paneli" 3-4 Haziran'da gerçekleştirilecek.


Akademiden yapılan açıklamaya göre, söz konusu etkinlik TÜBA Enerji Çalışma Grubu organizasyonu ve Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek.


Enerji alanında Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu bilimsel ve teknolojik konularda çalışmalar yaparak, bilgi üretmeyi, bilimi ve teknolojiyi geliştirmeyi, strateji ve politika geliştirme konularında yardımcı olmayı, yol haritaları çıkarıp, sorunlara çözümler önermeyi hedefleyen TÜBA Enerji Çalışma Grubu, "enerji ve yapay zeka" konularını masaya yatıracak.


Etkinlikte yapay zekanın enerji uygulamaları hakkında bilimsel çalışmalar yapan akademisyenlerin yanı sıra kamu ve özel sektörden üst düzey uzmanlar yer alacak.


Enerji uygulamaları özelinde Türkiye'nin yapay zeka politikalarının belirlenmesi sürecinde yapılması gerekenlerle konuya ilişkin öneriler değerlendirilecek. İlgili uzmanların teknolojik ve bilimsel perspektifte ortaya koyacağı çözümler, izlenecek yol haritaları, fikir ve tavsiyeler doğrultusunda çalıştay raporu hazırlanarak kamuoyunun faydasına sunulacak.


Etkinlikte, "Kamu Kurumlarında Çalışmalar", "Yapay Zekanın Temelleri", "Kamu ve Özel Sektör Uygulamaları" ile "Akademik ve Ticari Uygulamalar" başlıklarında dört oturum düzenlenecek ve bilim insanları tarafından toplam 18 sunum yapılacak. Oturumların ardından panel de düzenlenecek.


DİĞER HABERLER