Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Tren kazasında servis şoförü tutuklandı

06.09.2021 15:04:00
Tekirdağ'da meydana gelen tren kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı 7'ye yükseldi. Tedavisi tamamlanan servis aracının sürücüsü tutuklandı.
Velimeşe Hemzemin geçidinde meydana gelen kazada yaralanan Halit Aksoy, tedavi gördüğü Çorlu Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Böylece kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 7'e yükseldi. Halit Aksoy'un eşi Suzan Aksoy, dün Tokat'ta toprağa verilmişti.

Servis minibüsünün sürücüsü Bilal Küllü'nün de tedavisi tamamlandı. Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu birden çok kişinin ölümüne neden olma suçunda adliyeye sevk edilen sürücü, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

3 yaralının tedavisi ise devam ediyor.

Cumartesi günü Ergene ilçesine bağlı Velimeşe Mahallesi'ndeki hemzemin geçitte kapalı bariyeri geçmeye çalışan servis minibüsüne yük treni çarpmış, 6 kişi hayatını kaybetmişti.

Şoförün ifadesi ortaya çıktı

Sürücü Bilal K, savcılık ifadesinde, çalıştığı firmada "sigortasız" olarak çalıştığını, ancak şirketin "kadrolu" şoförü olduğunu söyledi.

Bariyer kapalıyken hemzemin geçitten geçilmemesi gerektiğini anladığını ve çok pişman olduğunu belirten Bilal K, "Ben bariyerin birini geçip tren rayının üzerine vardığımda da treni görmedim. Ben ışık da görmedim. Tren yolundaki hemzemin geçitteki sesleri yani trenin geldiğine dair ikaz sesini de duymadım. Minibüse trenin çarptığını da hissetmedim. Gözümü açtığımda kaza yaptığımızı anladım" dedi.

DİĞER HABERLER