Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Toplamda 50 bin metrekarelik hattan oluşuyor! Konya’nın en büyüğü olacak

10.10.2023 12:13:00
Karatay Belediyesi tarafından hayata geçirilen çalışmalar kapsamında Ahmet Çalık Parkı etap etap büyümeye devam ediyor. Ahmet Çalık Parkı’nda toplamda 5 bölüm şeklinde devam eden çalışmalar tamamlandığı zaman Konya’nın en büyük yeşil kuşaklarından biri daha Karatay’a kazandırılacak.
Geçtiğimiz yıl trafik kazasında hayatını kaybeden Konyaspor futbolcusu Ahmet Çalık’ın ismi, Karatay Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan bir parka verilmişti. Yapımı tamamlanan Ahmet Çalık Parkı, düzenlenen programla hizmete açılmış ve 31 bin metrekarelik alanıyla Konyalılara hizmet vermeye başlamıştı. Bugün ise Ahmet Çalık Parkı etap etap büyümeye devam ediyor. 
AHMET ÇALIK’IN ADI KARATAY’DA YAŞAMAYA DEVAM EDİYOR
11 Ocak 2022 tarihinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Konyaspor futbolcusu Ahmet Çalık’ın ölümü tüm Türkiye’yi derinden etkiledi. Ahmet Çalık’ın adını yaşatmak isteyen Karatay Belediyesi ilçeye kazandırılan bir parka Çalık’ın adını verdi. 
KONYALILARA HİZMET VERİYOR
Ahmet Çalık’ın adının verildiği park; yeşil alanları, tartan pist yürüyüş yolu, kafeteryası, suni çim halı sahası ve dinlenme alanlarıyla, Konyalılara hizmet veriyor. 
TOPLAMDA 50 BİN METREKARELİK 
Karatay Belediyesi tarafından hayata geçirilen çalışmalar kapsamında Ahmet Çalık Parkı etap etap büyümeye devam ediyor. Yapımı tamamlanan 2 bölümün dışında 2 ayrı bölümde yapım çalışmaları ve 1 bölümde de planlamalar devam ediyor. Fetih Caddesinden Yeniceler Caddesine kadar uzanan toplamda 50 bin metrekarelik bu hattı tamamladığında ise Konya’nın en büyük yeşil kuşaklarından biri daha Karatay’a kazandırılacak. 

DİĞER HABERLER