Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

TİKA ve Türk Kızılaydan Etiyopya'da afetlerle mücadele eğitimi

27.11.2022 15:03:00

İSTANBUL (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Türk Kızılay ve Maxbridge Vakfı iş birliğinde Etiyopya'da afetlerle mücadele eğitimi düzenlendi.


TİKA Etiyopya Program Koordinatörü Cengiz Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkede olası afetlere karşı toplumu bilinçlendirmek ve zararları azaltmak için çalışmalar yürüttükleri bilgisini paylaştı.


Polat, Türk Kızılay ve Maxbridge Vakfı iş birliğinde "Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma ve Afet Zararlarını Azaltma Eğitici Eğitimi" düzenlediklerini belirtti.


Eğitimin 6 gün, toplam 50 saat sürdüğünü ifade eden Polat, eğitim programının sonunda düzenlenen törende katılımcılara başarı sertifikaları verildiğini kaydetti.


Polat, "Dünyanın birçok bölgesi gibi Etiyopya da sık sık iç savaş, çekirge istilası, kuraklık ve sel gibi birçok felaketle sarsılıyor. TİKA olarak önlenebilir felaketleri önlemeye ve önlenemeyen felaketlerin ise zararlarını azaltmaya yönelik projeler geliştiriyoruz." dedi.


TİKA Eğitim Projeleri Koordinatörü Mustafa Haşim Polat da eğitimini başarıyla tamamlayanlar için düzenlenen sertifika töreninde yaptığı konuşmada, program ortaklarına teşekkür ederek "Bizim medeniyetimizde bilgi bir güç kaynağı değil, sorumluluk kaynağıdır. Bizler de bu sorumluluk duygusuyla bugün burada bu programı icra ettik ve üzerimizdeki sorumluluğun gereğini yerine getirdik. Bundan sonra sorumluluk sizlerin omuzlarınızda. Bu öğrendiklerinizi uygulayarak çevrenizdekilere öğreteceğinize inanıyorum." dedi.




DİĞER HABERLER