Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

TBMM Başkanı Şentop: Türkiye, Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne harfiyen uyuyor

25.02.2022 17:10:00
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının dünyayı etkileyebilecek bir soruna dönüşebileceği uyarısında bulundu, Türkiye'nin Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin hükümlerine harfiyen uyduğunun da altını çizdi.
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Tekirdağ'da basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Şentop, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısıyla ilgili şunları söyledi:

"İhtilaf sadece Rusya Ukrayna arasında değil, başta bölgemiz olmak üzere, bütün Avrupa'yı, dünyayı etkileyebilecek soruna dönüşme riski taşıyor. Biz bu bakımdan gerek Rusya gerek Ukrayna yetkililerini barışçı yollarla sorunların çözülmesi için diyalog ve müzakere zemini oluşturma noktasında çağrıda bulunuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda Türkiye olarak arabulucu, uzlaştırıcı, barış yoluyla çözme konusunda yardımcı olunacağını Türkiye olarak söylemiştik. Biz yine ümitliyiz sorun kan gözyaşı dökülmeden çözülür. Türkiye anlaşma hükümlerini net bir şekilde kararlılıkla takip etmektedir."

Şentop, Türkiye'nin Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin hükümlerine harfiyen uyduğunun da altını çizerek, "Bugüne kadar böyle oldu, bundan sonra da bu anlaşma hükümlerine Türkiye harfiyen riayet edecek" dedi.

DİĞER HABERLER