Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Tarihi maç nefesleri kesti! Peki, tarihi maçta neler olmuştu?

25.08.2023 15:28:00
Akşehir Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlenen 24 Ağustos Akşehir Onur Günü Etkinlikleri kapsamındaki tarihi maç, yine nefesleri kesti. Mustafa Kemal Atatürk’ün Büyük Taarruz öncesinde Batı Karargahı olan Konya’nın Akşehir ilçesinde düzenlediği karşılaşma, 24 Ağustos 2023 tarihinde yeniden canlandırıldı. Peki, tarihi maçta neler olmuştu?
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tarihler 24 Ağustos 1922’yi gösterdiğinde Konya’nın Akşehir ilçesinde yer alan Batı Karargahı’na geldi. Atatürk burada, Büyük Taarruz için planlanan strateji ve taktikleri komutanlarıyla paylaşacaktı. Elbette ki bu toplantının gizli olması gerekiyordu. Atatürk tam da bu noktada ilginç bir karar alarak, bir futbol maçı düzenlenmesini istedi. Herkes sıradan bir futbol maçı yapıldığını düşünürken, Atatürk komutanlarıyla Büyük Taarruz’un taktiğini paylaşmıştı. 

Yıldızlar geçidi
Tarihler 24 Ağustos 2023’ü gösterdiğinde, bu tarihi maç yeniden canlandırıldı. Ege Yemiş, Mehmet Yeşbek, Elif Balcı, Yuna Şahbaz, Yusuf Yılmaz, İbrahim Kıyıcı, Eymen Erdem, Mehmet Torun, Melih Atasoy, Sadık Mert Albayrak, Eymen Kılınç, Eren Buğra Dutar, Eray Eskin, İsa Yıldız, Ahmet Ökten Beslan, Ulaş Kaykune, Mert Kayalı ve Veysel Karani Kirit’ten oluşan Akşehirspor U12 takımı, Mehmet Bölükbaşı, Bülent Akın, Ümit Karan, Ahmet Dursun, Ergün Penbe, Faruk Atalay, Saffet Akyüz, Altan Aksoy, Salih Akkaya ve İbrahim Yattara’dan oluşan şöhretler karmasıyla kozlarını paylaştı. Karşılaşma tarihi maçta olduğu gibi 2-2’lik skorla sona erdi. (Elif Sağlam)

DİĞER HABERLER