Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Tarihi bağımsızlığımızın sembolü; İstiklal Marşımız 100 yaşında

11.03.2021 14:33:00
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yılını yayınladığı mesajla kutladı. Başkan Pekyatırmacı mesajında Mehmet Akif'in, Türk milletinin yaşadığı zor günleri ve verdiği bağımsızlık mücadelesini İstiklal Marşı'nda mısra mısra işlediğini belirtti.
İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. Yılı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı mesajında şu görüşlere yer verdi;
"Tarihini bağımsızlık uğruna verdiği mücadelelerle yazan Türk Milletinin, Kurtuluş Savaşı’ndaki büyük zaferini, Mehmet Akif Ersoy gibi büyük şair İstiklal Marşı’yla ölümsüzleştirdi. İstiklal Marşı yüce Türk milletinin, kahraman ordumuzun  hiçbir dayatmaya boyun eğmeyeceğini duyuran, gerektiğinde milletimizin birlik ve beraberlik ile başaramayacağı hiçbir şeyin olmayacağının da sembolü olmuştur.
Merhum Mehmet Akif’in, vatan toprakları işgal altındayken kaleme aldığı İstiklal Marşı; Milli Mücadele ruhunu, Türk Milleti’nin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel biçimde yansıtmaktadır. Vatanı için gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmayan büyük Türk milletinin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşı bugün de bizlere vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu göstermektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle birlik, beraberlik ruhunun önemine vurgu yapan, Türk milletinin varlığının, istiklalinin sembolü İstiklal Marşımızın 100. yıl dönümü kutluyor, milli şairimiz Mehmet Akif'i, bütün İstiklal kahramanlarımızı bir kez daha minnet ve rahmetle anıyorum." dedi.

DİĞER HABERLER