Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Tanzanya’nın Tarab müziği Konya’dan dünyaya yankılanacak

25.09.2021 15:17:00
Hazreti Mevlana’nın 814'üncü doğum yıldönümü etkinlikleri kapsamında, 22-30 Eylül tarihleri arasında düzenlenen, ‘18. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali'nde konser vermek üzere Konya’ya gelen Tanzanyalı Tarab müziği sanatçısı Rajab Suleiman ve Kithara Grubu, Mevlana Müzesini ziyaret etti.
Konya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, TRT, Karatay, Meram ve Selçuklu Belediye Başkanlıklarının katkılarıyla organize edilen festival kapsamında, Tanzanyalı Tarab müziği sanatçısı Rajab Suleiman ve Kithara Grubu, 26 Eylül’de Selçuklu Kongre Merkezi’nde konser verecek.

Konser öncesi Konya’ya gelerek Mevlana Müzesini de ziyaret eden Tanzanyalı grup, ziyaret sonrası Mevlana Meydanı’nda açıklamalarda bulundu. Grup adına söz alan Rajab Suleiman, Türkiye’ye ve Konya’ya ilk kez geldiklerini ve mistik müzik festivali ile ilgili güzel duyumlar aldıklarını ifade ederek, sergileyecekleri sahne performansından seyircilerin memnun kalacağını söyledi. 
Organizasyonla ilgili düşüncelerini de paylaşan Suleiman, “Burada bulunmak, aynı duyguları tatmak, kalbimizin bir parçası gibi, festivale davet edilmekten ve Konya’da olmaktan çok mutluyuz. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” dedi.  Hazreti Mevlana’nın etkileyici bir tarihi şahsiyet olduğunun da altını çizen Suleiman, Konya’yı çok beğendiklerini, insanlarının sıcakkanlı ve arkadaş canlısı olduklarını sözlerine ekledi. Grup daha sonra Mevlevi selamı vererek fotoğraf çektirdi.

DİĞER HABERLER