Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

TAKEP Toplantısı Vali Özkan başkanlığında gerçekleşti

26.01.2022 12:09:00
Kısa adı TAKEP olan 'Tarımsal Kuraklık Eylem Planı' toplantısı Konya Valiliği koordinasyonunda video konferans yöntemi ile gerçekleştirildi.
Toplantı Konya Valisi Vahdettin Özkan başkanlığında; Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özkan, kurum müdürleri, enstitü müdürleri, oda başkanları ve öğretim üyelerinin katılımıyla dijital ortamda gerçekleştirildi.

Toplantıya, Devlet Su İşleri 4. Bölge Müdürlüğü ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün konuyla ilgili hazırlamış olduğu sunum yapılarak başlandı. Sunumda, Konya’da alınacak tedbirler incelenerek konu hakkında yapılan çalışmalar anlatıldı.

Kuraklıkla Mücadele alanında geçmiş dönemlerde alınan kararların ilgili birimlerin koordinesinde ağırlıklı olarak uygulandığını ifade eden Vali Vahdettin Özkan; ‘‘İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün sekretaryasında hazırlanan yeni dönem Kuraklıkla Mücadele Eylem Planını inşa edecek teknik ekibin nitelikli çalışmaları önem arz ediyor. Eylem planının inşasıyla ilgili İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından diğer paydaşların temas noktaları belirlenerek iş merdiveninin yapılıp, ana stratejilerin konjonktürel gerekler başta olmak üzere ilimize has durumlarla zenginleştirilmesi gerekir’’ dedi.

Tarımsal Kuraklık Eylem Planı (TAKEP) Toplantısı; katılımcıların öneri ve taleplerinin dile getirilmesi ile son buldu.

DİĞER HABERLER